Câteva din direcțiile prioritare de dezvoltare a municipiului Petroșani în anul 2017

tibi-iacobChiar dacă noul Buget local al Primăriei municipiului Petroșani nu a fost încă definitivat, primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că deja au fost stabilite câteva direcții clare în care se vor îndrepta anul acesta proiecte de investiții ale municipalității.

Tiberiu Iacob Ridzi spune că o atenție aparte va fi acordată continuării proiectelor de modernizare a infrastructurii publice din cartierul Colonie. ”Vom continua aici introducerea gazului metan în întreg cartierul. Deja am finalizat alimentarea cu gaz până la Școala nr. 2 din Colonie și vom începe, imediat ce vremea ne va permite, lucrările de construcție la magistrala de gaz până la Cantina socială. Intenționăm, tot în Colonie, să asfaltăm alte trei străzi principale și, tot aici, vom realiza investiții semnificative la infrastructura de învățământ, atât la Școala nr. 2 cât și la noua grădiniță pe care o vom amenaja în spațiul de lângă Școala 2”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Edilul apreciază, de asemenea, că anul 2017 ar putea fi anul în care una dintre investiția parcă urmărite de ghinion, de la Grădinița de lângă Școala ”IG Duca”, are șanse mari de a putea fi dată în folosință. Tot la Școala ”IG Duca”, primarul Petroșaniului spune că va fi construită o nouă sală de sport.

În acest an vor începe și lucrările de modernizare la cel de-al doilea tronson al drumului de centură al municipiului, situat între sensul giratoriu cu avion și Biserica Romano-Catolică ”Sf. Varvara”, lucrare care nu va putea fi însă finalizată anul acesta, decât în condițiile în care Consiliul județean va sprijini (așa cum a făcut-o în situația primului tronson al centurii) finanțarea acestei investiții.

Tot pentru anul 2017, primarul Tiberiu Iacob Ridzi speră în atragerea primilor bani europeni din noul exercițiu bugetar al UE. În acest sens, Primăria Petroșani a trecut deja de etapele preliminare de evaluare a unor proiecte care vizează reabilitarea unui număr de 16 blocuri de locuințe, dar și modernizarea Muzeului Mineritului.

Tiberiu Iacob Ridzi spune că municipalitatea va căuta să găsească resurse și pentru alte proiecte de investiții, prioritate având construcția halelor industriale prin care să poată fi atrași noi investitori în localitate, dar și continuarea proiectului de dezvoltare a Domeniului schiabil Parâng, precum și alte proiecte care vor fi anunțate după construirea Bugetului pe 2017.

[slideshow_deploy id=’36591′]