Intreabă un astronaut – Thomas Pesquet, Live Timișoara via Stația Spațială Internațională (ISS)

Profesorii și elevii români din învățământul pre-universitar sunt invitați să participe la o întâlnire virtuală cu astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA), Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Thomas va intra în legătură video directă cu participanții și va oferi răspunsuri la întrebările adresate de profesori și selectate anterior de organizatori.

Evenimentul propriu zis va începe marți, 24 ianuarie 2017, la ora 13:30 cu prezentări din partea reprezentanților Agenției Spațiale Române (ROSA), ESERO România, Agenției Spațiale Europene (ESA) și Universității de Vest din Timișoara.

Admiterea în sală se face doar pe bază de invitație, locurile fiind rezervate conform listei de participanți, Petrila având ca reprezentant în persoana prof. Nicoleta Cîndea, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, întrebarea dumneaei fiind selectată pentru a fi transmisă cosmonautului:

Time permitting Question 7 (Romania):
„When a natural disaster happens on Earth, can you see it from space? Is there a way that you or ESA can send a warning back to Earth? ”
Traducere:
„Atunci când se întâmplă un dezastru natural pe pământ, poate fi văzut din spațiu? Există vreo cale prin care dumneavoastră sau ESA să puteți trimite avertismente spre pâmânt?”
(Nicoleta Cîndea, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși Petrila, Hunedoara)

Thomas Pesquet se află la prima sa misiune spațială, denumită Proxima, și are ca obiectiv educațional promovarea conceptului „Spațiul în viața de zi cu zi”.

Singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiul în viața noastră cotidiană. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul ESA, pe site-ul Universității de Vest din Timișoara, la adreasa: https://live.uvt.ro/ și pe www.esero.ro.

[slideshow_deploy id=’19661′]