Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi crede în perenitatea actului Unirii

tiberiuiacob11”Oamenii politici, oamenii de stat ai României înzestrați cu viziune pe termen lung și profund ancorați în realitatea istorică, au folosit dintotdeauna momentele istorice și conjucturile geo-politice cele mai favorabile, pentru a permite românilor saltul către o etapă superioară de organizare, de evoluție”, este de părere Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Într-un mesaj postat astăzi pe pagina sa de facebook, în care vorbește despre însemnătatea actului Unirii Principtelor, primarul Petroșaniului apreciază că, în definitiv, contextul istoric în care a fost posibilă în urmă cu 158 de ani Unirea Țării Românești și a Moldovei, dublat de maturitatea politică și strategică a principalilor autori ai actului Unirii, a deschis practic poarta către următoarea etapă din viața neamului nostru: construirea României moderne. Mai presus de evocarea acestui moment fundamental din istoria națiunii noastre, este esențial cum folosim la timpul prezent modelul politic și social al acelor timpuri”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta este convins că vremurile pe care le trăim ne cer să avem înțelepciunea necesară pentru ca societatea românească să își poată continua drumul înainte, făcând apel la aceleași valori, care de-a lungul timpului ne-au ajutat să rămânem uniți. ”Este datoria tuturor celor ce au cristalizate aceste valori în fibra lor socială și națională, să dea mai departe aceste valori, generațiilor care vin după noi”, mai spune primaul Tiberiu Iacob Ridzi.

[slideshow_deploy id=’13835′]