Conducerea Apa Serv – raport de activitate în fața Consiliului local Petrila

petrila1La Apa Serv Valea Jiului, continuă demersul echipei de conducere de informare a comunităților locale asupra activității operatorului regional de apă și canalizare din anul 2016, dar și asupra perspectivelor anului 2017 pentru fiecare localitate a Văii Jiului în parte. Astăzi directorul general Costel Avram a fost prezent, alături de Roxana Benke (șeful Departamentului Economic al ASVJ), Sandu Benke și Gicu Bejenariu (responsabilii Secției Apă-Canal de la Petrila) în Consiliul local al orașului Petrila.

”Le-am explicat aleșilor locali în ce a constat activitatea noastră de anul trecut pentru locuitorii din acest oraș, așa cum le-am prezentat și ce avem de gând pentru acest an, la Petrila. Le-am mulțumit, în același timp, actualului primar Vasile Jurca, dar și fostului primar Ilie Păducel, pentru spijinul pe care ni l-au acordat în derularea proiectelor noastre. În același timp, le-am răspuns întrebărilor punctuale ale consililierilor locali, pe care i-am asigurat că vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca petrilenii să beneficieze de servicii de alimentare cu apă potabilă și servicii de canalizare de cea mai bună calitate și i-am invitat să ne rămână parteneri și susținători în aceste demersuri”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

În materialul prezentat consilierilor locali de la Petrila, Avram a arătat că, investițiile pentru oraşul Petrila au fost finanţate din două surse, respectiv fonduri Europene și fonduri proprii ale operatorului. Astfel, prin investiţii finanţate din fonduri Europene, Petrila a beneficiat în ultimii ani de lucrări de extindere a rețelelor de apă cu 4,493 km (și 73 branşamente noi), respectiv de lucrări de extindere canalizare: 13,778 km. (și 814 racorduri noi). Valoarea acestor investiții a fost de 14.940.248 lei. Alți 233.867 de lei au fost investiți în sectorizarea, contorizarea globală şi monitorizarea presiunii în oraşul Petrila; 1.049.101 lei în reabilitare reţea de alimentare cu apă în cartierul Moliviş.

În ceea ce privește investiţiile şi reparaţiile finanţate din fonduri proprii ale Apa Serv, în 2016 acestea au avut la Petrila o valoare totală de 480.663 lei – din care Lucrări de Investitii: 99.663 lei, după cum urmează: 1. Extindere rețea apă potabilă 955 m – str. Jieț, zona Moliviș Petrila (Valoare = 40.321 lei); 2. Extindere rețele de canalizare 66 m – str. Birăoni Petrila (Valoare = 4.119 lei); 3. Extindere rețele de canalizare 129 m – str. Nicolae Bălcescu Petrila (Valoare = 8.302 lei); 4. Extindere rețele de canalizare 428 m – str. Galeriei Cimpa, Petrila (Valoare = 32.110 lei); 5. Extindere canalizare menajeră 240 m – stație pompe SP1 Cimpa – Cartier Muncii Lonea (Valoare = 14.810 lei); Pentru diverse lucrări de reparații, Apa Serv a mai cheltuit la Petrila alți  381.000 lei.

petrila2

”În ceea ce priveşte investiţiile finanţate în etapa de programare 2014-2020 se estimează semnarea contractului de finanţare în luna ianuarie 2017 pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului)” şi demararea implementării în trimestrul II 2017 conform documentelor oficiale aflate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Pentru oraşul Petrila sunt prevăzute următoarele investiţii cu o valoare totală de 27.308.539 lei care constau în reabilitare reţele apă pe 9,2 k și reabilitare canalizare pe 7,4 km”, a mai spus Costel Avram.

Activitatea Apa Serv Valea Jiului este și la Petrila apreciată, la unison, de reprezentanții Consiliului local și cei ai Administrației Publice Locale. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că ”se cuvin mulțumiri celor de la Apa Serv și domnului Avram pentru faptul că ori de câte ori i-am solicitat, cu orice fel de problemă legată de furnizarea apei potabile sau de canalizare au răspuns întotdeauna cu promptitudine, așa cum suntem convinși că se va întâmpla și de acum înainte.”

Acțiunea conducerii ASVJ de promovare a activității în Consiliile locale continuă. Joi, aceștia vor fi prezenți în fața consilierilor locali din municipiile Lupeni și Petroșani, iar vineri vor merge în Consiliul județean Hunedoara, principalul acționar al Apa Serv, pentru a face această prezentare a activității Apa Serv Valea Jiului.

petrila3

[slideshow_deploy id=’43281′]