Straja, patrulată de pompieri

Pompierii militari patrulează în Straja Salvatorii și-au trimis echipe specializate în Stațiunea Straja dat fiind numărul foarte mare de turiști. Pompierii au misiuni de prevenire dar și de primă intervenție în caz de nevoie iar cum majoritatea cabanelor și pensiunilor din stațiune își asigură căldura cu centrale proprii pe lemne, prezența militarilor și sfaturile lor le oferă un plus de siguranță spun cabanierii.
„În perioadele în care este un număr mare de turiști în stațiune oripe perioada minivacanțelor avem o echipă care asigură permanența în Straja.Ei pot interveni în cazul unui incendiu până când le vin în sprijin echipajele din cadrul Gărzii de Intervenție Lupeni și Detașamentul de Pompieri Petroșani. Pompierii îi ajută și pe cei care rămân blocați în zăpadă cu autoturismele dar își continuă și misiunile de patrulare pentru a-i ajuta pe ceicare nu au adăpost”, a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Petroșani, Adrian Avram. Acțiunile pompierilor sunt binevenite consideră mulți dintre cabanieri mai ales că Straja a fost lovită de un dezastru în urmă cu aproape cinci ani. Patru cabane s-au făcut scrum după ce au fost cuprinse de un incendiu izbucnit la una dintre ele din cauza unui coş de fum defect. Focul a izbucnit înainte de miezul nopţii de la coşul de fum al unei centrale dintr-o cabană situată la intrarea în staţiune şi a fost observat de turişti şi cabanieri. Militarii au muncit ore în şir pentru stingerea focului, dat fiind
faptul că exista pericolul ca şi alte construcţii să fie mistuite, în Straja fiind foarte multe cabane lipite una de cealaltă.
[slideshow_deploy id=’24093′]