2017 – anul învățământului profesional și tehnic

 

Anul 2017 a fost declarat la nivel național, anul învățământului profesional și tehnic. Sub această egidă, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara au organizat un eveniment de consultare publică a partenerilor din mediul economic.

În cadrul evenimentului au fost promovate exemple de bună practică ale învăţământul tehnic hunedorean, evidențiindu-se rolul major pe care îl au reprezentanții mediului de afaceri în formarea profesională de calitate a elevilor, prin implicarea învățării la locul de muncă și în inserția absolvenților pe piața muncii.

“De asemenea, au fost identificate oportunități de dezvoltare a parteneriatelor între sistemul educațional și mediul economic, prin implicarea directă a partenerilor sociali în planificarea ofertei de educație și formare profesională.

Reprezentanții mediului economic au fost invitați să pună în comun resursele de care beneficiază, pentru a crește nivelul de pregătire al viitorilor angajați și pentru a micșora diferența dintre sistemul de educație și mediul economic”, arată cei de la ISJ Hunedoara.

La eveniment au participat, alături de organizatori, importanți agenți economici din județul Hunedoara, directori ai unităților de învățământ profesional și tehnic, reprezentanți ai AJOFM Hunedoara și ai Camerei de Comerț și Industrie .
Învățământul profesional și tehnic poate reprezenta ”drumul ” sigur spre succesul profesional pentru mulți tineri din actualul sistem educațional românesc, totodată, fiind o șansă reală pentru dezvoltarea comunității.

[slideshow_deploy id=’43281′]