CEH are ”cale liberă” spre insolvență

Complexul Energetic Hunedoara are de pe acum ”cale liberă” pentru a solicita, în mod voluntar, insolvența. Apelul Sindicatului ”Noroc Bun” la decizia CEH de a-și declara starea de insolvență a fost respins la Curtea de Apel Alba Iulia. Decizia este definitivă.

Măsura insolvenței voluntare este văzută de actuala administrație a Complexului Energetic Hunedoara drept singura soluție viabilă de salvare a societății de la faliment și lichidare. Pe de altă parte însă, liderul sindical Adrian Jurca apreciază că insolvența deschide, de fapt, calea falimentului CEH și concedierea salaraților de la ultimele exploatări de cărbune funcționae în Valea Jiului. Acesta avertizează însă că răspunderea luării unei astfel de decizii va fi a Ministerului Energiei şi a Guvernului Grindeanu care nu face nimic să-i împiedice pe cei care vor să falimenteze societatea. ”Din păcate minerii nu mai reprezintă nimic pentru nimeni. Politicienii sunt interesați mai mult de ordonanțe de graţiere decât de soarta oamenilor. Ăsta este crudul adevăr”, spune Adrian Jurca.

Schimbări la conducerea CEH operate de directorul general

În altă ordine de idei, directorul general al CEH, Mihai Melczer a dispus astăzi o serie de măsuri organizatorice menite, în opinia sa, să aducă ”un suflu nou” în activitatea de conducere a mai multor departamente din cadrul CEH. Astfel, șeful Departamentului Comercial, Mihai Stoicescu a fost shimbat din funcție și trimis de la munca de birou ”în câmpul muncii”, la Mina Livezeni, unde va ocupa funcția de inginer șef electromecanic. Titular al acestei funcții, până astăzi, ing. Samuel Dioane a fost numit în poziția de director al Sucursalei EM Lonea. Acesta îl înlocuiește pe ing. Marius Rogobete, retrogradat în funcția de inginer șef producție la EM Lonea.

Directorul general al CEH Hunedoara dorește să organizeze o selecție pentru desemnarea unui specialist din afara CEH pentru funcția de șef al Departamentuli Comercial. Până la organizarea acestei selecții interimatul la conducerea acestui important sector de activitate din cadrul Complexului Energetic Hunedoara va fi asigurat de Cristina Pardos Schmidt.

[slideshow_deploy id=’43281′]