Simpozion omagial

Uniunea Culturală a Rutenilor din România a organizat un simpozion omagial cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Mica Unire. Partenerii evenimentului au fost IŞJ Hunedoara, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria“ din Deva şi Asociaţia Profesorilor de Istorie din România „Clio“ – Filiala Hunedoara.

“În data de 25 ianuarie 2017, sala „Spiru Haret“ a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a găzduit simpozionului omagial „158 de ani de la Unirea Principatelor Române: 1859 – 2017”. La acțiune au fost prezenți profesori și elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva”, spun reprezentanții ISJ Hunedoara.

Festivitatea a debutat cu intonarea „Horei Unirii” și a Imnului Național, iar despre importanța evenimentului au vorbit prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al IȘJ Hunedoara, care a rostit cuvântul de deschidere, precum și prof. Adrian Liga, cu expozeul „Contextul internațional al Unirii Principatelor”, prof. dr. Liviu Lazăr, cu tema „Unirea Principatelor și reformele lui AI Cuza”, precum și dr. Gheorghe Firczak despre “Alexandru Ioan Cuza la Deva”.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)