Tinerele, în atenția asistenților comunitari

 

Tinerele, dar și femeile din Vulcan care fac parte din categoriile vulnerabile sunt în atenția asistenților comunitari. Peste 550 de persoane au beneficiat, pe parcursul anului trecut, de serviciile asistenților comuniari.

“În decursul anului 2016 prin serviciul de asistenţă    medicală comunitară care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Public de Asistenţă  Socială   au fost  asistate    556  persoane , din care pentru 74  copii nou – născuţi, s-a verificat şi urmărit înscrierea acestora  la medicul de familie, precum şi  monitorizarea programului de vaccinare, copii proveniţi din familii cu probleme sociale, pentru 74  femei, mame  ale nou – născuţilor, s-a procedat la educaţie şi acţiuni direcţionale pentru asigurarea unui mediu sănătos , promovarea unor atitudini şi comportamente favorabile unui stil de viaţă sănătos  pentru copii şi părinţi,   promovarea alăptatului la sân, precum  şi a  reproducerii şi planificării familiale,   atât pentru femei cât şi  partenerii de viaţă  ai acestora, un număr de  21 bărbaţi”, arată raportul asistenților comunitari de la Vulcan.

 

Au beneficiat de consiliere și femeile tinere. Acestora li s-au oferit anticoncepționale.

 

“111 persoane  de varsta fertila  din comunitate care au beneficiat de planificare familiala. Au fost consiliate 55 de femei , privind  planificarea  familială, în urma consilierii 55 de femei utilizează metode contraceptive. Menţionăm faptul că  identificarea persoanelor vulnerabile  a  fost făcută prin efectuarea de  anchete sociale în teritoriu, mai ales   în zonele limitrofe ale oraşului  unde locuiesc preponderent familiile beneficiare de venitul minim garantat predispuse marginalizării sociale,   şi  în urma  unor sesizări primite de la diferite instituţii  sau  persoane fizice”, mai arată raportul.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »