Exerciții de intervenție în Parâng și Straja

salvare montanaÎn zilele de 31 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, și respectiv, 1 februarie 2017, începând cu ora 11.00, în stațiunile montane Straja și
Parâng se vor desfășura exerciții comune privind intervenția instituțiilor abilitate în cazul unor incidente în zona montană.

potrivit unei informări transmise de Prefectursa județului Hunedoara, scopul organizării celor două exerciții este de a testa capacitatea de
intervenție a salvamontiștilor, jandarmilor, polițiștilor, reprezentanților I.S.U. și operatorilor instalațiilor de transport pe cablu în următoarelor situații:
–       Intervenția pentru acordarea primului ajutor și transportul accidentatului de pe o pârtie de schi;
–       Intervenția pentru căutarea unei persoane rătăcite în zona montană;
–       Intervenția pentru salvarea persoanelor din instalațiile de transport pe cablu în cazul în care instalațiile se blochează.

În data de 31 ianuarie a.c., exercițiul se va desfășura în stațiunea Straja, pe pârtia de sub telegondolă (la 100 m mai jos de rampa de coborâre din telegondolă), începând cu ora 10.00. Accesul se va realiza pe calea rutieră Lupeni – stațiunea Straja (telegondola nu va funcționa în data de 31 ianuarie a.c.).

În data de 1 februarie a.c., exercițiul se va desfășura în stațiunea Parâng la rampa de coborâre a telescaunului nou (sau pilonul 17 al telescaunului vechi), începând cu ora 11.00. Accesul se va realiza cu telescaunul (telescaunul nou va funcționa doar până la ora 10.30, deoarece pe acesta va avea loc exercițiul).

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »