Prețul pentru agentul termic, aprobat de CL Petroșani

Prețul pentru agentul termic furnizat abonaților din Petroșani a fost aprobat de Consiliul Local al municipiului Petroșani. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, prețul local al energiei termice facturată populației la nivelul anului 2017 este de 165,37 lei/Gcal, inclusiv TVA.

“Începând cu data de 1 ianuarie 2017, prețul local propus al energiei termice facturate populației este de 165,37 lei/Gcal (inclusiv TVA). Prețul local al energiei termice produsă în sistem centralizat destinată populației respectiv 241,96 lei/Gcal (inclusiv TVA) și prețul de facturare de 165,37 lei/Gcal (inclusiv TVA), va fi acoperit prin subvenție, în sumă de 76,59 lei/Gcal (inclusiv TVA). Prin adresa nr. 374/12.01.2017, SC Termoficare SA Petroșani, propune aprobarea prețului de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată populației în municipiul Petroșani având în vedere decizia Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei nr.1857/25.11.2016, privind aprobarea bonusului pentru energia electrică produsă în cogenerare de înaltă eficiență livrată în SEN și a prețurilor reglementate pentru energia termică livrată în anul 2017 din centrala de cogenerare CTE Mintia grupul 3 și din CET Paroșeni aparținând SC Complexul Energetic Hunedoara”, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Municipalitatea de la Petroșani ar putea avea propria strategie energetică. Autoritățile locale de la Petroșani vor să afle, în cadrul unui studiu care este potentialul de incalzire/racire eficient. În acest sens se are în vedere întocmirea unei strategii energetice la nivel de municipiu.

„Noi am comandat un studiu deja, la o firmă care este numărul 2 în România în ceea ce privește furnizarea și distribuția agentului termic și acest studiu va fi dezbătut și urmează să luăm o decizie, în primăvară, în ceea ce urmează să facem cu încălzirea în sistem centralizat în municipiul Petroșani”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi.

La nivelul municipiului Petroșani mai sunt branșați la sistemul centralizat de termoficare undeva la peste 2000 de abonați. Subvenția acordată de Consiliul Local al municipiului Petroșani abonaților sistemului centralizat de termoficare este de 76,59 lei/Gcal.

[slideshow_deploy id=’17636′]