Record în Parlamentul României: cine este deputatul cu cea mai mare casă

Actuala legislatura a venit cu multe nume noi, astfel ca declaratiile de avere sunt o sursa inepuizabila de stiri interesante. Astfel am aflat că Lucian Heiuș, deputat al PNL, din circumscripția Hunedoara, se poate lăuda cu cea mai mare casa dintre toți parlamentarii din acest mandat.

Acesta este fost șef al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara și potrivit declaratiei sale de avere deține un imobil cu o suprafata de 2.000 mp situat in localitatea Orastie. Casa se afla in apropierea Primariei si Judecatoriei si este detinuta in co-prorpietate cu alti doi membri ai familiei sale. Heius spune ca imobilul a fost obtinut prin donatie, in 1994. PNL-istul mai are o casa de 1.211 mp, tot in Orastie, pe care a mostenit-o in 1998. Tot in Orastie si tot mostenire este si apartamentul de 86 mp primit in 2010. Iar lista continua: un apartament in Deva, o casa de vacanta in Balsa, Hunedoara si un spatiu comercial in Orastie.

Nici la terenuri, fostul sef al Fiscului nu sta rau: are aproximativ 8 hectare in Hunedoara. In declaratie mai apar patru masini (toate de teren), imprumuturi si investitii acordate unor societati comerciale unde este actionar de peste 150.000 lei dar si doua credite de 52.000 franci elvetieni si 70.000 lei, potrivit stirilekanald.ro.

Anul trecut, Heius a avut venituri de 79.000 lei (6.500 lei pe luna) ca director general al DGRFP Timisoara iar sotia lui, inspector superior la aceeasi institutie, a castigant 41.000 lei (3.400 lei). PNL-istul mai are 90.000 lei din dividende pe care insa nu i-a ridicat.

bugetul.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]