Ce poti face inainte de masa, daca vrei sa slabesti

Cresterile in greutate sunt datorate unui consum mare de calorii, ce depaseste limita normala a zilei, pe o perioada lunga de timp. Cata vreme ne planificam dieta si nu facem excese, pastrarea numarului de kilograme nu ar trebui sa fie o problema. Iata, insa, care sunt sfaturile specialistilor de care trebuie sa tinem cont inainte de luarea mesei, daca vrem sa pierdem in greutate, conform prevention.com.

1. Evitarea infometarii

Atunci cand ne este foarte foame, celulele organismului incetinesc metabolismul, iar ca raspuns excesul de calorii consumat in timpul mesei va fi stocat de catre organism si depozitat sub forma de grasime, sunt de parere specialistii. Pentru a evita intrarea organismului in faza de depozitare, trebuie sa evitam infometarea. Pentru situatiile in care nu putem evita acest lucru, putem sa consumam cateva nuci sau un iaurt grecesc pentru a mentine o rata metabolica normala.

2. Importanta hidratarii

Stomacul nostru poate stoca, in medie, un litru de lichide si alimente, este de parere expertul in nutritie, Ilana Muhlstein. Astfel ca, daca bem unul sau doua pahare de apa cu cateva minute inainte de a lua masa, lasam destul spatiu in stomac pentru alimente, dar nu atat de mult incat sa ne supraalimentam, evitand astfel sansa de a consuma mai multe calorii decat ne este necesar.

3. Controlul apetitului

De fiecare data cand apetitul nostru scapa de sub control, este suficient sa ne spalam pe dinti. Mirosul puternic de menta suprima nivelul apetitului, cu toate astea trebuie mentionat ca guma de mestecat nu este o masura indicata pentru controlul apetitului, intrucat are efectul contrar – stimuleaza foamea prin provocarea de saliva in exces.

4. Gustarile dintre mese

Un mar mancat cu aproximativ un sfert de ora inaintea mesei poate reduce numarul de calorii consumate la masa in procent de 15%, datorita continutului sau ridicat de fibre, este de parere Libby Mills, manager al programului de prevenire a obezitatii din cadrul MacDonald Center, Pennsylvania. “Acest procent reprezinta circa 186 de calorii in minus la fiecare masa,” adauga specialista.

5. Odihna pe durata noptii

Un program de somn sanatos pe durata noptii ne poate ajuta sa mentinem controlul asupra apetitului si asupra numarului de calorii consumate pe durata zilei. “Lipsa de somn poate declansa un dezechilibru hormonal in randul grelinei si leptinei – responsabile pentru controlul apetitului – ce genereaza pofta pentru alimentele nesanatoase,” constata medicul dietetician Chelsea Elkin.

medlive.hotnews.ro

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)