5 lei/cap de locuitor, contribuția pentru SMURD

Municipalitatea de la Petroșani și-a achitat contribuția către Asociația Salvital Hunedoara. La nivelul județului, serviciul de urgență SMURD funcționează în subordinea unei asociații. Astfel, autoritățile locale susțin funcționarea acestui modul, drept pentru care consilierii petroșăneni au aprobat plata cotizației anuale.

“Conform art. 96 din Legea nr. 95/2006, republicată, privind reforma în domeniul sănătății, “finanțarea activității echipajelor de prim ajutor calificat și dotarea acestora se fac de la bugetul de stat, bugetul autorităților publice locale și din alte resurse financiare prevăzute de lege, inclusiv sponsorizări și donații”. Toate autoritățile administrației publice locale din județul Hunedoara,  prin Asociația Salvital, au contribuit decisiv la înființarea, dezvoltarea șI funcționarea în condiții optime a Serviciului Mobil de Urgență, Resuscitare și Descarcerare al județului Hunedoara”, arată nota de fundamentare prin care s-a propus alocarea sumei de 241.525 lei.

 

Suma se calculează în funcție de numărul de locuitori, aceasta fiind de 5 lei/cap de locuitor.

“Menționăm că prin abrogarea HCL 346/2007 și HCL 9/2010 nu se vor mai suporta din bugetul local drepturile salariale a 9 paramedici și nici dotarea cu echipament a acestora, ci doar contribuția în calitate de asociat al acestei asociații”, mai arată proiectul.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »