Consiliul Județean Hunedoara și operatorii de transport persoane caută soluții pentru decontarea transportului pentru elevi

transport_eleviLa solicitarea transportatorilor care dețin licență de transport eliberată de Consiliul Județean Hunedoara, la sediul CJ Hunedoara a avut loc o consultare cu toate instituțiile vizate de noile reglementări în vigoare.

La consultare au participat reprezentanții firmelor de transport rutier județean, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache, subprefectul județului, Fabius Kiszely, inspectorul școlar general Maria Ștefănie și Mariana Miertoiu, contabilul șef al Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanții Serviciului Autoritatea Județeană de Transport din cadrul CJ Hunedoara.

Transportatorii au sesizat Consiliului Județean Hunedoara faptul că noile tarife impuse pentru abonamentele elevilor nu acoperă costurile operaționale reale și vor ajunge la faliment. Deoarece instituția nu are atribuții privind reglementarea situației create de aceste noi prevederi legislative, s-a cerut sprijinul Prefecturii Hunedoara în vederea deblocării situației.

La final s-a concluzionat că elevii care fac naveta la școală și li se decontează abonamentele, trebuie sprijiniți în continuare în vederea prevenirii și reducerii abandonului școlar. Trebuie însă găsite soluții pentru acordarea unui sprijin direct acordat operatorilor de transport pentru a-și continua activitatea și a-i putea transporta pe copii la școală.

În acest sens, firmele de transport cu licență și Consiliul Județean Hunedoara vor  transmite Guvernului, prin intermediul Prefecturii Hunedoara, o adresă prin care solicită îmbunătățirea legislației în domeniu.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »