Finanțare europeană pentru reabilitarea liniei ferate Simeria – Brașov

Comisia Europeană a transmis deciziile de finanţare în faza a doua pentru reabilitarea tronsoanelor feroviare Coşlariu – Simeria şi Sighisoara – Coşlariu, incluse în proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Paneuropean.

Astfel, CFR Infrastructură anunţă că reabilitarea tronsoanelor de cale ferată Coşlariu – Simeria (74,431 km) şi Sighişoara – Coşlariu (99,04 km) are ca obiectiv asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului IV Paneuropean (ramura nordică) şi îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare. Mai mult, proiectul implică sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2, care are ca scop întocmirea unui set de reguli de operare din punct de vedere tehnic şi comercial, conform normelor europene.

Proiectele localizate în regiunile de dezvoltare din Vestul şi Centrul României, în limitele judeţelor Alba, Hunedoara, Mureş şi Sibiu, au fost structurate în două faze de finanţare. Prima fază este co-finanţată de UE în cadrul perioadei 2007-2013 şi faza a doua vizează implementarea în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

[slideshow_deploy id=’20328′]