Poliția achiziționează aplicații software pentru percheziții informatice cu care va recupera informații, inclusiv cele șterse, din orice telefon

Poliția cumpără software pentru deblocare parole și recuperare informații, inclusiv cele șterse, din orice terminal mobil. Licitația pentru cumpărarea unui număr de 38 de aplicații software pentru percheziții informatice și 38 de sisteme informatice portabile de tip forensic, contract estimat la 1,7 milioane de lei, fără TVA, a fost lansată. Produsele vor fi livrate în termen de 15 zile de la data atribuirii contractului.

Potrivit caietului de sarcini, aplicația software va permite extragerea de date din terminale precum Apple, Samsung, Asus, Acer, BlackBerry, Huawei, Lenovo, LG, Nokia, Philips, Motorola, Vertu, ZTE sau Sony, inclusiv replicile chinezești.

În total, 8.700 de dispozitive mobile vor putea fi decodate de soft-ul pe care Poliția vrea să-l cumpere.

De asemenea, aplicația va fi capabilă să exporte/transfere agenda de telefon, SMS, MMS, email, IM, calendar, jurnal de apeluri, date despre aplicațiile din telefon, fotografii, video, muzică, sunete, date acumulate în browser internet și a altor fișiere.

În plus, angajații Poliției Române vor putea exporta/transfera cu ajutorul aplicației date ascunse sau șterse din jurnalul de apeluri, mesaje text (SMS), contacte din agendă, imagini și geolocații și vor putea detecta aplicații malițioase instalate în dispozitivele mobile.

“Software-ul (…) va suporta permanent update-uri pentru ultimele modele de dispositive mobile apărute pe piață”, se precizezează la finalul documentației.

Ofertele vor fi deschise spre finele acestei luni.

Profit.ro

[slideshow_deploy id=’27028′]