De la București, primarul Vasile Jurca aduce vești bune pentru Petrila

jurca3Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a fost prezent astăzi la București, unde a avut o serie de întâlniri membri ai Cabinetului Grindeanu. Jurca a avut, totodată, o serie de întâlniri la Parlament, atât cu deputații Laurențiu Nistor și Natalia Intotero (parlamentari PSD ai județului Hunedoara), dar și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

”În plan politic, la întâlnirea de astăzi pe care am avut-o la Parlament cu președintele PSD Liviu Dragnea, dar și cu parlamentarii noștri Laurențiu Nistor și Natalia Intotero, am transmis, în nume personal dar și în numele comunității locale din Petrila, susținerea noastră pentru Guvernul Grindeanu. Am văzut cu toții că, în ciuda piedicilor puse de adversarii politici ai PSD, noul guvern a reușit deja să pună în aplicare câteva măsuri esențiale din programul de guvernare și ne exprimăm înrederea că acest guvern este în măsură să le aducă oamenilor speranța unei vieți mai bune în România”, a declarat Vasile Jurca.

Undă verde pentru Domeniul Schiabil Șureanu

De alfel, primarul orașului Petrila a primit și câteva vești bune din partea unor dintre membri Cabinetului Grindeanu,  în urma întâlnirilor care au avut loc astăzi la București, întâlniri intermediate de Laurențiu Nistor (președintele PSD Hunedoara) și Natalia Intotero. Astfel, Vasile Jurca a avut discuții cu Ministrul Turismului – Mircea Titus Dobre, cu ministrul Culturii – Ionuț Vulpescu, dar și cu directori din cadrul Companiei Naționale de Investiții, discuții în cadrul cărora primarul Petrilei a adus în atenția acestora o serie de probleme care necesită rezolvare. ”Spre exemplu, în cadrul întrevederii cu Ministrul Turismului, i-am expus domnului ministru Dobre situația proiectului nostru de dezvoltare a Domeniului schiabil din zona Șureanu, pentru care am obținut avizele necesare și am depus documentația aferentă finanțării la Ministerul Turismului. Am primit asigurări din partea domnului ministru Dobre că se va implica personal și ne va acorda sprijin pentru realizarea acestui proiect, un proiect, care, în condițiile restrângerii activității din sectorul minier, poate genera locuri de muncă și poate relansa economia locală pe noi coordonate. De altfel, domnia sa m-a asigurat că deja a solicitat Consiliului județean Hunedoara realizarea unui Master Plan pe Turism, în care urmează să fie inclus și proiectul nostru privind Domeniul Schiabil Șureanu”, a precizat Vasile Jurca.

Tot astăzi, primarul Vasile Jurca a avut o întrevedere cu ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu. ”I-am expus domnului ministru o situație pe care o avem la cădirile din fostul perimetru al minei Petrila, unde documentațiile privind clădirile declarate de patrimoniu cultural necesită anumite clarificări și am primit asigurări că problemele semnalate vor fi analizate și soluționate în cel mai scurt timp”, spune Vasile Jurca.

jurca1Proiectele de investiții propuse de primarul Jurca, în atenția C.N.I.

De asemenea, primarul Petrilei spune că a reușit astăzi să depună la Compania Națională pentru Investiții, două cereri de finanțare pentru derularea unor proiecte care vizează refuncționalizarea Cinematografului de la Lonea, respectiv construirea unui Bazin didactic de înot în orașul Petrila. Vasile Jurca informează, de asemenea, că a deschis și discuțiile privind oportunitatea obținerii unei finanțări, prin CNI, pentru realizarea unei baze sportive moderne în zona fostului stadion de la Lonea.

Similar, primarul orașului Petrila a discutat astăzi și cu președintele PSD Liviu Dragnea, căruia i-a solicitat sprijin pentru cuprinderea în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a unor obiective de infrastructură necesare dezvoltării orașului Petrila.

”În concluzie, a fost o zi eficientă, în care am reușit să deschidem o serie de oportunități de dezvoltare pentru orașul nostru. Primirea de care m-am bucurat, deschiderea și interesul parlamentarilor și miniștrilor cu care am dialogat astăzi m-au convins, odată în plus, că susținerea pe care petrilenii o au față de PSD, față de Guvernul Grindeanu, sunt garanția faptului că Petrila are viitor”, a mai precizat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

[slideshow_deploy id=’13835′]