Alin Petrache a fost ales cu unanimitate de voturi Presedinte al Federatiei Romane de Rugby

Miercuri, 8 februarie, in sala de conferinte a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a avut loc Adunarea Generala de Alegeri a Federatiei Romane de Rugby, la care au participat 73 de structuri din cele 82 afiliate. Invitat de onoare al evenimentului a fost Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului.

In cadrul Adunarii Generale a fost ales cu unanimitate de voturi Alin Petrache in functia de Presedinte al Federatiei Romane de Rugby, dar si cei trei vicepresedinti Haralambie Dumitras, Mircea Copaci si Calin Matei, toti alesi fara niciun vot impotriva.

Tot astazi au fost alesi in urma voturilor celor prezenti si membrii Biroului Federal al forului de specialitate: Daniel Mitrea si Corneliu Negrut cu unanimitate de voturi, Madalin Octavian Bunoiu (58 de voturi pentru, 5 impotriva si 9 abtineri) si Gihan Erdal (69 voturi, unul impotriva si 2 abtineri). De asemenea a fost ales ca membru al Biroului Federal din partea echipelor de seniori si rugby feminin, Bogdan Saramet, din partea cluburilor de copii si juniori, Nicolae Manolache si din partea AJR-urilor si AMRB, Ciprian Popa.

„Va multumesc pentru votul de incredere de astazi, el este confirmarea de care aveam nevoie, dovada faptului ca am langa mine oameni responsabili, ca imi propun obiective pertinente, ca imi sunteti inca aproape. Nu va voi promite lucruri mari, nu cred in promisiunile demagogice ale lumii in care traim, prefer sa imi iau angajamente in primul rand fata de mine, va asigur ca sunt mereu cel mai aspru critic al meu.

Acest nou mandat coincide cu un ciclu de Cupa Mondiala, probabil ca acest reper este primul care ne vine tuturor in minte şi este intr-adevar o prioritate calificarea la urmatoarea editie. O prioritate pentru care vom face cu totii tot ceea ce ne sta in putinta, fiecare dintre contributiile dumneavoastra individuale contand in rezultatul final.

Un lider fara oamenii sai este inutil, la fel cum sunt şi grupurile care işi disperseaza fortele şi energia, nereuşind sa se coordoneze pentru ca nimeni nu şi-a asumat aceasta misiune. Avem nevoie unii de altii de dragul acestui sport, el ne-a adus aici, el ne-a hotarat destinul, insa tot el şi-a pus soarta in mainile noastre. Sper sa fiu ceea ce aşteapta fiecare dintre voi de la mine. Insa pentru aceasta am nevoie sa va am aproape, trebuie sa imi vorbiti, fie ca discutam despre proiecte, perspective diferite, probleme, doleante, sperante. Sunt reprezentantul vostru, iar aceasta ma bucura şi ma obliga sa fiu mereu mai bun, aşa ca inchei multumindu-va pentru aceasta onoare şi dorindu-mi sa o merit in fata fiecaruia dintre voi”, a declarat Alin Petrache, Presedintele nou ales al Federatiei Romane de Rugby.

De asemenea, a tinut un mic discurs si Haralambie Dumitras, cel care a detinut pana astazi respectiva functie.

„Va voi multumi, ca intotdeauna, ca nu ati abandonat lupta doborati de frustrarile sistemului, ca ati pastrat vie pasiunea in voi şi in cei de care aveti grija. Aceasta dragoste pentru rugby ne-a fost si ne va fi mereu baza pe care sa ne construim visele. Ştim ca nu este suficient, de aceea am incercat, impreuna cu toti colegii din federatie şi cu multitudinea de colaboratori care ne sunt alaturi, sa va sprijinim cu mijloacele aflate la dispozitie. Ceea ce trebuie insa retinut este ca suntem de aceeaşi parte a baricadei, asa ca ne datoram unii celorlalti respectul de a comunica deschis şi de a avea incredere unii in altii. Va asteptam sa ne impartasiti planurile, dar şi ingrijorarile dumneavoastra, pentru ca drumul si scopul ne sunt comune si doar cu puterile noastre coroborate vom reusi sa ne continuam calatoria.

Am pasit in 2017 animati de entuziasmul inceputului, care practic este inceputul unei etape. Ne asumam provocarea acestui inceput tocmai pentru ca ştim ca impreuna suntem o forta care poate dobori obstacolele. Acest colos nu are picioare de nisip, el se bazeaza pe umerii şi inima unor oameni care sunt, nici mai mult, nici mai putin decat esenta rugbyului romanesc – VOI. Va multumesc aşadar nu doar pentru ceea ce ati facut, ci şi pentru ceea ce stiu ca veti continua sa faceti. Va doresc putere, rabdare, intelepciune şi resurse care sa le alimenteze pe toate”, a declarat Haralambie Dumitras.

[slideshow_deploy id=’27028′]