Judeţul Hunedoara a primit fonduri suplimentare prin bugetul de stat pe 2017

parlamentarii psdParlamentul României a adoptat în ședința din 7 februarie 2017 Bugetul pentru anul 2017 , după votul dat în şedinţa de plen a celor două Camere. Potrivit senatorului PSD de Hunedoara, Viorel Sălan, Guvernul PSD a asigurat un buget echilibrat, care se menţine în ţinta de deficit de 3%. ”Acest proiect este menit să dea un semnal de stabilitate investitorilor, având în vedere că, pentru acest sector, au fost alocate fonduri suplimentare. Județul Hunedoara, prin instituțiile abilitate, trebuie să facă eforturile necesare pentru a beneficia din plin de acest buget. Iar programele nu sunt deloc puține”, apreciază Viorel Sălan.

Astfel, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, se va derula, în continuare, Programul Național de Dezvoltare Locală.

Potrivit documentului publicat pe Ministerul Finanțelor Publice, obiectivele PNDL pentru 2017-2020 sunt:

  • includerea în cadrul Programului național de dezvoltare locală, Etapa II a cca 9500 de obiective de investiții din care cca 2500 de creșe și gradinițe și cca 2000 de școli;
  • alocarea, în perioada 2017-2020 a 30.000.000.000 lei pentru realizarea celor cca 9500 de obiective ce urmează a fi introduse în Program;
  • pentru anul 2017 se estimează finalizarea a cca 1500 de obiective de investiții incluse în Programul național de dezvoltare locală, Etapa I.

Programul este structurat astfel:

  1. a) Subprogramul „Modernizarea satului românesc”;
  2. b) Subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi orașelor” ;
  3. c) Subprogramul „Infrastructură la nivel județean”.

În cadrul acestora pot fi finanțate investiții diverse – de la reabilitări de drumuri, la rețele de apă și canalizare până la obiective culturale, unități de învățământ sau infrastructură turistică.

Parlamentarii social-democrați ai județului Hunedoara au votat pentru aprobarea Bugetului de Stat pe anul 2017.

[slideshow_deploy id=’27028′]