Seminar de informare privind finanțările publice, la Deva

seminar1Instituția Prefectului – județul Hunedoara în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara și cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vest Timișoara au organizat astăzi, la Deva, o sesiune de informare pentru reprezentanții autorităților administrației publice locale, cu privire la finanțările disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Informarea a fost susținută de președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora.

La eveniment a participat și Iulian Bucătaru, Directorul General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vest Timișoara, care a făcut publice oportunitățile de finanțare prin PNDR în  vederea dezvoltării durabile a satului hunedorean. Acesta  a adus în atenția celor prezenți noutățile privind modul de selecție a proiectelor care vor fi depuse în acest an pentru a obține finanțare prin PNDR atât în mediul rural cât și în mediul urban.

seminar2La finalul seminarul de astăzi, Rodica Vasilescu, Șeful Serviciului Verificarea Legalității Actelor, a Aplicării Actelor Normative și Contencios Administrativ din cadrul Instituției Prefectului – județul Hunedoara a punctat principalele concluzii ale controlului de legalitate și noutățile legislative.

La eveniment au mai participat vicepreședinții Consiliului Județean Hunedoara Sorin-Adrian Vasilescu și  Daniel-Costel Andronache, prefectul județului Hunedoara – Valer Ungur,  subprefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, și Florinda-Emilia Crăciun, Directorul Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Hunedoara.

“Acest eveniment confirmă strânsa colaborare instituțională dintre Consiliul Județean Hunedoara și Instituția Prefectului – județul Hunedoara precum și preocuparea comună și susținută pentru atragerea de finanțări nerambursabile din fonduri europene și naționale în județul nostru. Doresc să asigur pe reprezentanții administrațiilor locale din județ că vom sprijini toate ințiativele lor de dezvoltare dar cu respectarea strictă a cadrului legal”, a precizat Valer UNGUR, Prefectul județului Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’19661′]