Haralambie Vochițoiu a fost demis de la conducerea PMP Hunedoara

basescu-si-vochitoiuFostul senator Haralambie Vochițoiu a fost demis astăzi de la conducerea Organizației PMP Hunedoara, alături de alți 19 lideri de filiale teritoriale ale Partidului Mișcarea Populară. Decizia a fost luată în Colegiul național al PMP care a avut loc astăzi la București, chiar la propunerea peședintelui acestui partid, Traian Băsescu.

„Au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul funcţie de rezultatul de la alegerile parlamentare. Având în vedere că partidul a fost nou, e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative, pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală. Toţi preşedinţii de la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari să preia organizaţia. Nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile”, a spus Traia Băsescu.

La Hunedoara, conducerea interimară a PMP a fost preluată de către deputatul de Timiș, Ioan Tăbugan.

Totuși, Vochițoiu mai are o șansă de reveni la conducerea PMP Hunedoara, dacă va urma sfatul lui Traian Băsescu. Președintele PMP spune că preşedinţii care au predat sau predau funcţia către interimari au dreptul să candideze la alegerile interne care urmează să aibă loc în această primăvară, la nivel local.

[slideshow_deploy id=’43281′]