”Educație fără frontiere” la Petroșani

gradinita2Un inedit schimb de experiență profesională al cadrelor didactice din învățământul preșcolar din județul Hunedoara și Alba s-a derulat, zilele trecute, la Petroșani, în cadrul proiectului ”Educație fără frontiere”.

La Petroșani, oaspeții – educatori și inspectori școlari din domeniul preșcolar din cele două județe – au avut parte, la finele săptămânii, de experiențe deosebite, atât în cadrul sesiunilor de informare de la Grădinițele PP și PP3 din municipiul Petroșani, cât și prin derularea unor vizite la Universitatea din Petroșani, la Peștera Bolii sau în masivul Parâng. În cadrul proiectului „Educaţie fără frontiere”, educatorii din grădinițele cuprinse în proiect au mai realizat și o serie de schimburi de experienţă şi vizite de lucru la grădiniţe din Franţa, Elveţia şi Italia.

În județul Hunedoara, gazde ale proiectului ”Educație fărp frontiere” au fost  Inspectorului școlar pentru educație tipurile din cadrul ISJ Hunedoara, prof. Gabi Berbeceanu; directorul Grădiniței PP1-PP3, prof. Lucia Muntean, dar și primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi. ”Este o onoare pentru noi faptul că am putut găzdui o etapă a acestui proiect educațional și, mai mult, este o mndrie faptul că că grădinițele din Petroșani au putut demonstra că reprezintă, atât din prisma infrastructurii cât mai ales a educatorilor inimoși care lucrează aici, un model pentru educația preșcolară la nivel regional, național și chiar internațional. Îi felicit și le doresc să țină ridicată la aceeași cotă ridicată, calitatea învățământului preșcolar municipiul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. 

Foto: facebook/Grădinița ”Dumbrava minunată”

gradinita

[slideshow_deploy id=’13835′]