Bani pentru proiectele de dezvoltare locală

Municipalitatea de la Lupeni a primit peste 400 de mii de lei de la Ministerul Dezvoltării. Mai exact, suma de 416.770,37 lei a fost alocată în baza OUG 28/2013. Ordonanța de Urgență face referire la Programul Național de Dezvoltare Locală.

“Prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi alte autorităţi publice centrale se derulează mai multe programe de investiţii în infrastructura locală cu caracteristici diferite privind eligibilitatea, finanţarea, decontarea şi monitorizarea acestora. În cadrul acestor programe de investiţii sunt în diferite stadii de execuţie obiective pentru care nu s-au asigurat în anii anteriori sursele de finanţare pentru finalizarea acestora, fapt ce nu a contribuit la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii locale, împiedicând atingerea standardelor de calitate a vieţii pentru comunităţile locale. De aceea, pentru revitalizarea comunelor şi a satelor componente ale municipiilor şi oraşelor, este esenţial să fie soluţionată problema dezvoltării infrastructurii locale. Pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor publice sunt necesare o coordonare şi o implementare unitară a dezvoltării infrastructurii locale, prin integrarea programelor actuale de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural şi în cel urban”, arată textul OUG.

Programul prevăzut este compus din următoarele subprograme, și anume subprogramul „Modernizarea satului românesc”, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, subprogramul „Infrastructură la nivel judeţean”.

Primăria  de la Lupeni este singura din Valea Jiului care a primit bani la început de an.

[slideshow_deploy id=’36591′]



« (Știre anterioară)