Locurile de muncă ale dascălilor, în pericol

Scăderea drastică a numărului de elevi poate duce la pierderea locurilor de muncă de către cadrele didactice.

Zeci de cadre didactice sunt în pericol de a-și pierde locurile de muncă. Numărul elevilor a scăzut dramatic în ultimii ani, iar posturile cadrelor didactice s-ar putea restructura. Tocmai pentru a salva cât mai multe locuri de muncă, s-a aprobat înființarea unui consorțiu, încă din anul 2013. Cum situația nu s-a îmbunătățit, ba din contră s-a agravat, cei care fac parte din acest consorțiu au solicitat prelungirea parteneriatului.

“Vasile Pop (director Școala Gimnazială Nr. 7 Petroșani) solicită Consiliului Local un nou aviz de oportunitate în vederea prelungirii activității consorțiului școlar constituit în baza hotărârii Consiliului Local nr. 387/2013. Acest consorțiu școlar este format din următoarele unități de învățământ: Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva Petroșani, Școala Gimnazială Nr. 7 Petroșani și Școala Gimnazială Sfânta Varvara Aninoasa”, arată proiectul de hotărâre.

Lucia Muntean, consilier local, dar și directorul grădinițelor din Petroșani a subliniat că există o problemă majoră în ceea ce privește depopularea unităților de învățământ din Valea Jiului.

“Noi vom avea în scurtă vreme niște probleme. Cele trei școli s-au unit șI au format acest consorțiu pentru a proteja locurile de muncă ale colegilor din învățământ, să se ajute între ei. Acest proiect ar trebui extins la nivelul întregii Văi a Jiului pentru că poate să aducă multe beneficii tuturor celor care intră în aceste consorții. Avem un singur consorțiu pe Valea Jiului și probabil că se vor gândi și celelalte școli astfel încât să le fie bine și copiilor, dar și cadrelor didactice”, a subliniat Lucia Muntean, consilier local Petroșani.

Legea Educației permite înființarea consorțiilor școlare în vederea creșterii calității actului didactic, dar și pentru protejarea locurilor de muncă ale dascălilor.

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »