Statul a anunţat câţi bani ne dă pentru Prima Maşină

Guvernul are vești importante pentru șoferi. Joi s-a aprobat pentru 2017, stabilirea plafonului pentru programul Prima Maşină, iar suma alocată este de 50 milioane de lei, din diferenţa care nu a fost utilizată din plafonul alocat pentru anul precedent.

Cu ajutorul acestui program se dorește încurajarea achiziţiei de mașini situate în palierele joase de preţ sau maşinile puţin poluante cu litraj mic şi consum redus de combustibil. De asemenea, Guvernul urmărește continuarea mecanismului care să ducă la îmbunătățirea paletei de produse de credite auto la costuri mai mici decât cele practicate pe piață în acest moment, ținând cont că lipsa garanţiilor duce la costuri mai mari ale contractării unui credit.

Datorită Hotărârii Guvernului nr.233 din date de 30 martie 2016 s-a aprobat plafonul garanţiilor pentru anul 2016 care a avut un buget de 100 milioane de lei, din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2015.

Guverul a modificat programul și l-a făcut mai atractiv pentru șoferi, în sensul includerii primei de casare acordate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu de 5% din preţul de achiziţie prevăzut în legislaţia Programului Prima Maşină.

Șoferii pot să profite de această facilitate din data de 14 iunie 2016 când s-a demarat Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional determinând o utilizare a plafonului alocat pentru 2016 de aproximativ 1,41%, reprezentând un număr total de 75 de garanţii acordate în valoare totală de 1,411 milioane de lei, potrivit promotor.ro.

[slideshow_deploy id=’17636′]