Mircea Bobora analizează situația de la SUP

Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă că va analiza situația de la Spitalul de Urgență din Petroșani, acesta luând act de solicitările celor de la Petroșani.

“O să am o discuție cu dânsul (cu Tiberiu Iacob Ridzi-n.r.) și cu Consiliul de Administrație al spitalului care o să trebuiască să justifice și solicitările și motivațiile, dar și solicitările pentru care situația e asa cum este”, a spus Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara.

60% din pacienții internați la Spitalul de Urgență Petroșani sunt din alte localități ale Văii Jiului sau chiar din aceste județe, iar municipalitatea de la Petroșani susține financiar cheltuielile de funcționare. Numai 40% din petroșăneni au beneficiat, anul trecut, de serviciile medicale ale Spitalului de Urgență din Petroșani, în timp ce 60% din pacienții internați au fost din celelalte localități ale Văii Jiului sau chiar din alte județe. Municipalitatea de la Petroșani nu mai poate să susțină singură cheltuielile de funcționare ale unității medicale din Petroșani și astfel solicită sprijin de la Consiliul Județean Hunedoara. Din totalul de 17.039 de pacienți care au fost internați anul trecut la SUP, numai 6.397 au fost din Petroșani. Ceilalți au fost din celelalte localități ale Văii Jiului și din alte județe. În tot acest timp, la Spitalul Județean de Urgență Deva, unitate medicală susținută financiar de CJH, au fost tratați în anul 2016 peste 21.000 de pacienți.

[slideshow_deploy id=’27126′]



« (Știre anterioară)