Bibliotecile publice ale anului 2016 din județul Hunedoara vor fi premiate la Simeria

biblioteca-judeteanaBiblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 23 februarie 2017, ora 1100, în Sala de conferințe a Parcului de Afaceri din Simeria, un eveniment deosebit de important în viața bibliotecilor publice din județul Hunedoara: festivitatea de premiere a bibliotecilor publice care au excelat în activitate în competiția anuală „Bibliotecile anului”, ediția 2016.

Managerul Bibliotecii județene, Ioan Sebastian Bara, spune că vor fi premiate, cu acest prilej, acele biblioteci municipale, orășenești și comunale care, în anul 2016, au obținut cele mai bune rezultate în întreaga lor activitate.

Această competiție interbibliotecară a fost inițiată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în anul 2011, cu scopul de a stimula activitatea fiecărei biblioteci publice, de a genera un spirit de întrecere care să determine fiecare bibliotecă să-și pună în valoare întreaga capacitate, toate resursele de care dispune în folosul comunității locale în mijlocul căreia funcționează.

sebastian-bara”Acest concurs a plecat de la premisa că, în ultimii ani, bibliotecile publice   și-au depășit condiția de centre de împrumut de cărți și s-au transformat în adevărate și puternice centre culturale, puncte de informare pentru comunitate, locuri în care membrii comunității asistă la evenimente culturale, dar și locuri în care obțin și informații, în timp real, din orice domeniu de interes. Toate aceste activități reclamă un nou tip de management, un nou tip de abordare a activității de bibliotecă, tot mai diversă și mai complexă. Spiritul de emulație pe care l-a generat concursul „Bibliotecile anului” a dus la o ridicare evidentă a calității activităților desfășurate de fiecare bibliotecar, iar acest lucru s-a reflectat, printre altele, în creșterea numărului de persoane care trec zi de zi pragul bibliotecilor din localitățile noastre. Tot mai mult, bibliotecile de toate gradele – municipale, orășenești, comunale – se transformă în centre spre care își îndreaptă atenția membrii comunităților locale pentru că știu deja că acolo vor afla răspunsuri și soluții la numeroase probleme cu care se întâlnesc zilnic”, spune Ioan Sebastian Bara.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva oferă, potrivit legii, îndrumare profesională, metodologică, bibliotecilor publice din județ și, prin urmare, am considerat că acest concurs va contribui la creșterea calității muncii în fiecare bibliotecă. Concursul „Bibliotecile anului” este câștigat, la fiecare ediție, de bibliotecile care au dovedit profesionalism, implicare în viața comunității, preocupare pentru transformarea fiecărei biblioteci într-o veritabilă instituție de cultură.

Afis BIBLIOTECILE ANULUI 2016

[slideshow_deploy id=’27028′]