Câți bani au primit primăriile din Valea Jiului de la MDRAP

Într-un an de zile, Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat celor șase primării din Valea Jiului aproape 7 milioane de lei.

Petroșani – aproape nimic

 

Municipalitatea de la Petroșani are cele mai multe proiecte depuse, însă banii au venit într-o singură lună. Mai exact, în luna iunie a anului trecut Primăria Petroșani a rpimit suma de 126.196,51 de lei. Banii au fost alocați în baza OUG 28/2013 în cadrul Programului naţional de dezvoltare locală. În nicio altă lună, cea mai mare primărie din Valea Jiului nu a primit fonduri pentru proiectele depuse.

 

Petrila – peste 1,5 milioane

 

Autoritățile locale de la Petrila au primit în decursul anului trecut sume importante de bani. Peste 1,5 milioane de lei a primit administrația locală de la Petrila pentru diferitele proiecte începute. Suma alocată de ministerul de resort pentru proiectele de la Petrila a fost de 1.698.450,46 de lei. Sumele au fost alocate fie pe programul național de dezvoltare locală, fie pentru proiectele de reabilitare termică.

 

Aninoasa și Lupeni – niciun leu

 

Primăria Aninoasa nu a beneficiat de niciun leu de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Autoritățile locale din Aninoasa susțin că au depus proiecte la ministerul de resort și ar avea nevoie de fonduri pentru reabilitare termică, dar și pentru alte proiecte de investiții, însă în zadar. Aninoasa este cea mai încercată localitate din Valea Jiului. Nici autoritățile locale de la Lupeni nu au primit în anul 2016 niciun leu de la MDRT.

 

 

 

Vulcan – 1,4 milioane

 

În decursul anului trecut, municipalitatea de la Vulcan a primit sume importante de bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Cele mai multe sume au fost alocate pentru realizarea locuințelor sociale. Nu mai puțin de 1.464.353 de lei a primit municipalitatea de la Vulcan anul trecut. Toți banii au fost alocați în baza Legii 114/1996 pentru realizarea de locuințe sociale. Edilii și-au propus să dea în folosință blocul social anul trecut, însă “socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg”, astfel că termenul pentru predarea locuințelor a fosct schimbat pentru primăvara acestui an.

 

Uricani – peste 3 milioane

 

Autoritățile locale de la Uricani au primit cele mai multe fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 3.590.423,29 de lei a primit orașul Uricani în anul 2016 de la Ministerul Dezvoltării. În luna decembrie 2016 autoritățile uricănene au beneficiat de 878.132,15 lei în baza OUG nr. 28/2013 privind Programul naţional de dezvoltare locală. În luna iunie 2016, în baza aceleiași ordonanțe de urgență, Primăria Uricani a mai primit suma de 2.712.291,14 lei.

[slideshow_deploy id=’20328′]

 



(Următoarea știre) »