Abonații Apa Serv nu vor plăti pierderile cauzate în urma avariilor de îngheț

Situația meteorologică de la începutul anului 2017 a generat numeroase probleme în exploatarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă din administrarea Apa Serv Valea Jiului, în toate localitățile Văii Jiului. ”Dacă în ceea ce privește sursele de captare și rețelele de aducțiune, problemele nu au fost în măsură să afecteze serviciile de furnizare a apei potabile, în ceea ce ce privește rețelele secundare de alimentare a abonaților și rețelele branșament ale acestora, s-a consemnat un record nedorit al avariilor semnalate”, spune Cristian Ionică, șeful Departamentului Producție al Apa Serv Valea Jiului.

Astfel, numai în luna ianuarie 2017, la dispeceratul operatorului serviciilor de apă și canalizare au fost înregistrate peste 1000 de situații de avarii, iar numărul acestora rămîne încă unul mare și la nivelul lunii februarie. Dincolo de disconfortul creat de aceste avarii, a apărut o altă importantă problemă: pierderile masive de apă, cauzate fie de scurgerile din țevile de alimenare fisurate în urma înghețului, fie de măsurile de protecție a instalațiilor impuse în anumite situații. ”Este foarte adevărat că au existat multe situații în care chiar noi le-am cerut oamenilor să lase apa să curgă, pentru a preîntâmpina înghețul și, implicit, defecțiunile cu consecințe mult mai mari”, spune Florin Donisă, șeful Departamntului Exploatare al Apa Serv Valea Jiului.

În fața unei astfel de situații, reprezentanții operatorului serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului vin în întâmpinarea cetățenilor care au avut de suferit de pe urma înghețului, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să plătească pierderile de apă pe care le-au avut în primele luni ale anului în curs. ” În acest sens, îi invităm pe toți cei care au avut probleme în aceste luni, indiferent de forma sub care le-au remediat, să ne sesiseze printr-o adresă depusă la secția de apă din localitatea de domiciliu asupra acestei situații. Aceste informări umează să fie verificate de o comisie specială pe care am instituit-o, iar acolo unde de confirmă că au existat pierderi generate de îngheț sau unde aparatele de măsură au fost afectate de îngheț și nu înregistrează consumul, nu vom factura aceste pierderi”, precizează Cristian Ionică, șeful Departamentului Producție al Apa Serv Valea Jiului.

Astfel, în situațiile pentru care s-a constatat înregistrarea de pierderi ca urmare a oricărei situații provocate de îngheț, calculul consumului pentru lunile ianuarie și februarie se va face în baza mediei de consum din ultimele două luni ale anului trecut, urmând ca ulterior să se revină la facturarea consumului contorizat.

Biroul de presă Apa Serv Valea Jiului Petroșani

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)