Victor Ponta: “Am fost votat in 2016 de catre oamenii din Gorj si Hunedoara”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat că trebuie luate măsuri pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara și a Complexului Energetic Oltenia.

„Cel mai tare mă doare situaţia CEO, eu sper şi le-am zis (guvernanţilor – n.r.) că dacă vor neapărat să aibă în mine un adversar să lase lucrurile aşa, să treneze. Eu cred că trebuiau luate ieri măsuri urgente, nu astăzi. Eu, nu doar eu, probabil că toţi parlamentarii şi de Gorj şi de Hunedoara, dacă Guvernul nu se mişcă repede şi Ministerul Energiei, o să ne aibă de adversari şi de duşmani fiindcă pe mine m-au votat oamenii din Gorj, nu m-a votat ministrul Energiei, nici altcineva. Complexul Energetic a salvat România în ianuarie şi februarie, dacă nu erau Turceni şi Rovinari, rămâneam şi în Bucureşti fără curent. Acum trebuie să salveze şi România complexurile energetice. Ştiu că nu se aprobase de anul trecut rectificarea de buget cu salariile pentru oameni, în al doilea rând, trebuie discutat în cadrul acelui fond suveran ce se întâmplă cu participaţiile şi trebuie acum, cât încă se mai poate, cât încă nu s-a listat Hidroelectrica, trebuie făcut ce face CEZ-ul sau multe alte companii din Europa. Pui împreună tipurile de energie şi le foloseşti când ai nevoie. Uite, în ianuarie-februarie mureai fără cărbune, acum sigur, vine primăvara, o să curgă apa în hidrocentrale, o să bată vântul în eoliene, totuşi complexurile energetice nu sunt ca o terasă pe care o deschizi vara şi o închizi iarna”, a spus Victor Ponta.

Acesta mai susține că oamenii din județele Hunedoara și Gorj au acordat la alegerile din decembrie 2016 un vot de încredere Partidului Social Democrat, iar acesta trebuie să se țină de promisiune și să salveze sectorul minier și pe cel energetic.

“Le-am promis oamenilor din Gorj si Hunedoara in 2012 ca atata timp cat sunt eu Prim Ministru cele doua Complexuri Energetice vor rezista/ si ca Romania nu va importa energie din strainatate in paralel cu distrugerea locurilor de munca si a centralelor din tara noastra / m-am tinut de cuvant dar, din pacate, dupa Noiembrie 2015 s-a reluat planul de distrugere programata! Acum am datoria, oricine s-ar supara, sa lupt din nou pentru ceea ce este un interes al oamenilor dar si un interes national! Nu ma deranjeaza daca pentru Conducerea actuala a PSD sunt „ca apa sfintita” sau „irelevant” / dar am fost votat in 2016 ( si eu si ceilalti candidati PSD) de catre oamenii din Gorj si Hunedoara ca sa sprijinim salvarea sectorului energetic si de minerit din cele doua judete / situatia acestora a fost dusa de catre Guvernul Tehnocrat pe marginea prapastiei ( ca si in 2011) si noi reprezentam ultima lor speranta!”,  a mai spus Ponta.

[slideshow_deploy id=’36591′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »