Hunedorenii afectați de bolile rare

15 hunedoreni sunt afectați de boli rare. Există o serie de afecțiuni medicale care sunt extrem de rar întâlnite. Chiar și așa, 15 hunedoreni suferă de astfel de boli. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, un hunedorean suferă de sindrom de imunodeficienţă primară și alții doi au fost diagnosticat cu mucuviscidoză. 12 hunedoreni suferă de scleroză laterală amiotrofică, iar față de anul 2015, numărul acestora a scăzut cu doi.

 

“Planul Naţional de Boli Rare (PNBR) îşi propune să furnizeze o serie de măsuri concrete care să permită o structurare şi organizare coerente a sistemului de diagnostic, tratament, îngrijire şi profilaxie a bolilor rare, capabil să răspundă doleanţelor legitime ale celor afectaţi şi ale familiilor din care aceştia fac parte”, arată cei de la DSP Hunedoara.

O boală rară este o boală care afectează mai puţin de 5 din 10 000 de indivizi. Astăzi sunt înregistrate peste 7000 de boli rare, dintre care 80% sunt de origine genetică şi 75% din bolile rare afectează copiii. Aceste boli interesează aproximativ 1,3 milioane de persoane în România şi 25 de milioane în Europa.

[slideshow_deploy id=’20328′]