Primarul Vasile Jurca în căutare de soluții pentru sprijinirea fermierilor petrileni

Inițată de primarul orașului Petrila, Vasile Jura, evenimentul a prilejuit diseminarea unor informații cu privire la oportunitățile de afaceri pe care le-ar putea avea, pe viitor, producătorii locali din comunitatea petrileană, în același timp fiind un bun prilej pentru expunerea problemelor cu care se confruntă, în prezent, fermierii și producătorii agricoli din orașul Petrila. Circa 40 de fermieri din Cimpa, Jieț, Tirici, Răscoala, Lonea și celelalte zone rurale ale Petrilei au fost prezenți la această întâlnire.

”Le-am vorbit acestor cetățeni al căror rol eu îl văd unul foarte important în economia locală prezentă și viitoare a Petrilei, despre oportunitățile de finanțare a unor proiecte dedicate lor din fondurile alocate României pe programele de dezvoltare a agriculturii. În același timp, am aflat și care sunt problemele cu care ei se confruntă și am înțeles că, la acest capitol, o problemă majoră o constituie lipsa unei piețe de desfacere. Cu toate observațiile cetățenilor voi merge la următoarele întâlniri pe care le vom avea la nivel guvernamental și palamentar, dar căutăm și soluții imediate pentru a rezolva ceea ce putem rezolva noi, în plan local”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta apreciază că, spre exemplu, una din problemele care-și pot găsi o rezolvare în scurt timp ține de valorificarea lânii de la oile aparținân proprietarilor de turme din Petrila. ”Am găsit o oportunitate în acest sens din partea unei firme din Germania care se arată interesată de achiziționarea lânii de oaie și vom căuta să-i punem în legătură directă cu proprietarii din zona noastră”, a spus Jurca.

În contextul restrîngerii activităților din sectorul minier, autoritățile locale din orașul Petrila caută soluții alternative de încurajare a oricăror modalități de creștere a economiei locale, în acest sens sectorul agricol și zootehnic având un rol foarte important.

În același timp însă, primarul Petrilei își dorește să sprijine sectorul economic privat, astfel încât extinderea și devoltarea acestuia să poată genera locuri de muncă pentru tinerii din oraș și resurse financiare din impozite și taxe, la bugetul local.

În acest sens, primarul Vasile Jurca invită agenții economici din Petrila, joi, 2 martie 2017, ora 14,00 la o nouă întâlnire având drept scop prezentarea posibilităților de accesare a fondurilor nerambursabile pentru proiectele cu finanțare europeană lansate sau ce urmează a fi lansate în anul 2017 și destinate mediului de afaceri (I.M.M.-uri, intreprinderi mijlocii, start-up etc.).

Întâlnirea este programată să aibă loc la Casa de cultură ”Ladislau Schmidt”din Petrila, iar primarul Vasile Jurca speră ca, în urma acesteia, să poată constitui chiar o asociație locală a oamenilor de afaceri. ”Am convingerea că împreună putem găsi cele mai bune soluții pentru dezvoltarea orașului nostru și implicit a mediului de afaceri local”, mai spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

[slideshow_deploy id=’24093′]