Popicarii petrileni au ratat podiumul calificării la Cupa României

Sâmbătă, 25 februarie 2017, la Baza Sportivă Gheorgheni a avut loc Finala Cupei României la Popice Seniori, eveniment organizat de Federația Română de Popice în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și Baza Sportivă Gheorgheni – singura bază sportivă cu acces gratuit din România.

Inter Petrila a pornit în competiție de pe poziția a treia, dar nu și-a putut păstra poziția pe podium fiind devansată de ultima clasată din etapele anterioare, Electromureş Târgu Mureş, la diferență de câteva popice.

În întrecerea la masculin, clasamentul ultimei runde a competiţiei de la Cluj a fost următorul:

 

  1. CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – 3692 popice doborâte;
  2. CSM Satu Mare – 3385 p.d.;
  3. Electromureş Târgu Mureş – 3284 p.d.;
  4. Inter Petrila – 3229 p.d.

În urma celor patru runde disputate, clasamentul final al Cupei României, în întrecerea masculin, s-a prezentat astfel:

  1. CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii – 16 puncte (Aur – Campioana României);
  2. Electromureş Târgu Mureş – 11 puncte (Argint);
  3. CSM Satu Mare – 7 puncte (Bronz);
  4. Inter Petrila – 6 puncte.

Etapa de la Cluj a Cupei României a fost arbitrată de localnicul Dumitru Beşe (la masculin) şi Gheorghe Blasicz (din Mediaş, la feminin). Federația Română de Popice a fost reprezentată de Maria Popescu (preşedinte) şi Constantin Stamatescu (secretar general).

După întrecerile din Cupa României Seniori, pe aceeași arenă de la Cluj, juniorii petrileni au susținut etapa Campionatului Național în compania CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii.

De data aceasta juniorii petrileni și-au învins la diferență de 29 de popice adversarii clujeni. Următoarea etapă a juniorilor de la Inter Petrila se va disputa tot la Cluj, în compania CSM Satu Mare.

[slideshow_deploy id=’17636′]