Reînvie ”Boema” literară din Valea Jiului

boema redivivusUnul dintre cele mai active cenacluri literare care au fncționat în Valea Jiului după 1989 este Cenaclul Boema. În ultimii ani, din diverse votive, activitatea acestuia a mai pierdut din vigoarea anilor de început, dar lucrurile s-au putea schimba începând cu acest an.

”Boema Redivivus” este, de altfel, și tema unui eveniment cultural pe care ni-l propun reprezentanții Cenaclului Boema, într-un parteneriat cu Comisia de cultură a Consiliului județean Hunedoara, Asociația ”Rosa Multiflora” și Ziarul Văii Jiului. Evenimentul cultural va avea loc vineri, 3 martie 2017, de la ora 17,00 și va fi găzduit în foaierul Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu”.

Potrivit organizatorilor, cu acest prilej, scriitorilor Marian Boboc și Ioan Hirghiduș le vor fi înmânate carnetele care le atestă noua calitate de membrii ai Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. În cadrul evenimentului de la Petroșani vor fi lansate și două volume avându-i ca autori pe Marian Boboc (”Valea Jiului all-inclusiv”), respectiv Cornel Nistea (”Ieri a fost duminică”).

Organizatorii au prevăzut în programul evenimentului și un recital de poezie în lectura lui Aurel Pantea,  președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, dar și în lectura unor scriitori din Valea Jiuui, membri ai Cenaclului literar ”Boema”.

Participarea la acest eveniment a publicului este gratuită ș binevenită.

boema redivivus

[slideshow_deploy id=’43281′]