Depopularea scade numărul claselor de liceu

Depopularea Văii Jiului are efecte în toate domeniile de activitate. Și unitățile de învățământ din Valea Jiului sunt afectate de declin. Anul acesta, numărul claselor de liceu scade.

„La liceul din Uricani avem 3 clase aprobate, în proiect, la Lupeni, 4 clase la Liceul Teoretic, 4 clase la Liceul Tehnologic. La Vulcan, au propus 8 clase, 8 au fost aprobate, la nivelul ISJ. În Petrosani, la Colegiul Mihai Eminescu 4 clase, la CNI. Carmen Sylva – 4 clase, la Hermes 4, douã de liceu, douã de profesionalã, deci 4. La Leonida 3, iar la Petrila 6 propuse, 6 propuse cîãtre Ministerul Educatiei. Cifra de scolarizare o aprobã MEN, prin HG, atunci când o aprobã pentru toate judetele”, a spus Maria Stefãnie, inspector general  ISJ Hunedoara.

Sistematizarea claselor de liceu s-a realizat în baza unei analize atente.

 

„În acest an, ne uitãm la numãrul de elevi din clasa a VIII-a si regãsim 1.118 elevi. Dacã împãrtim aceastã cifrã la 28, cã asa spune metodologia, care spune câti elevi sã fie într-o clasã de liceu, regãsim aproape 40 de clase pentru Valea Jiului, asa încât sã oferim sanse tuturor absolventilor de clasa a VIII-a din zonã sã opteze pentru un loc într-o clasã dintr-o unitate din Valea Jiului”, a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’20328′]