Petrila pierde o bază de agrement și pescuit sportiv

Petrila ar fi putut avea o bază de agrement, însă consilierii locali ai PNL s-au opus acestui proiect de hotărâre. Un tânăr a vrut să realizeze o bază de agrement pe un lac situat la baza fostei gropi de gunoi din localitate. Edilii au vrut să îi concesioneze lacul pe o perioadă de 49 de ani, dar consilierii locali de la PNL s-au opus.

“E vorba de un tânăr care a fost plecat în străinătate și a lucrat la o astfel de bază. Acesta a strâns niște bani și a vrut să vină acasă să înceapă o afacere cu 22.000 de euro. Am fi avut și noi ca localitate de câștigat”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

 

Tânărul dorea să realizeze o bază de agrement și pescuit sportiv, iar acesta a anexat o simplă cerere.

 

“Solicit în vederea concesiunii, o suprafață de teren, aproximativ 2 hectare, situate în zona Dealul Maleii, incluzând și luciul de apă situat pe acelașI teren. Solicit suprafața terenului respective în vederea amenajării unui spațiu de agrement șI pescuit sportiv-recreativ”, arată tânărul în solicitarea adresată Primăriei Petrila.

Prețul de concesiune propus a fost de 0,05 lei/mp/teren și luciu de apă, contractul având o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea de a fi prelungit.

Foto: arhivă

[slideshow_deploy id=’20328′]