Mai puțini elevi la gimnaziu

Retincența părinților de a-și înscrie copiii la clasa pregătitoare are efecte la nivel gimnazial. În urmă cu patru ani a debutat sistemul privind clasa pregătitoare, iar atunci, puțini au fost părinții care și-au înscris copiii în clasa zero.

„Dacã ne uitãm la clasa a VIII-a, de exemplu, numãrul elevilor din judetul Hunedoara, pe care îl avem înregistrat este de 3.261, la clasa a VII-a, 3.352, deci în crestere, la clasa a VI-a sunt 3.495, în clasa a V-a, 3.609. Dar, generatia de clasa a IV-a, este generatia care a început pentru prima datã clasa pregãtitoare, atunci a fost aprobatã si orice început a fost mai greu, mai  dificil, pãrintii au avut retineri si nu toti au optat pentru înscrieri în clasa pregãtitoare si aici cifrele sunt undeva în jurul a 2.900, sub 3.000, însã, generatia de clasa a III-a deja are o crestere considerabilã si ajungem la peste 3.400”, a declarat Maria Stefãnie, inspector  general ISJ Hunedoara.

Situația însă s-a schimbat de acum patru ani, iar numărul copiilor înscriși în clasa pregătitoare a simțit o creștere ușoară în fiecare an.

[slideshow_deploy id=’43281′]