Proiectul “Mediul Contează” de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Petroșani a ajuns la capăt de drum

tara lui andreiColegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Petroșani a fost, zilele trecute, gazda unei frumoase acțiuni desfășurate cu ocazia finalizării proiectului “Mediul Contează”, proiect care a fost selectat drept câștigător de către reprezentanții OMV PETROM în cadrul competiței naționale ”Idei din Țara lui Andrei”.

Pe această cale, proiectul derulat de elevii și profesorii colegiului a primit o finanțare de 6500 euro, bani folosiți de către echipa de proiect
condusă de profesor Carmen Damian, pentru dotatrea cu echipamente corespunzătoare a unui laborator destinat dobândirii competențelor
practice de către cursanți, echipamente necesare calificării de nivel 5 în domeniul de pregătire Tehnician laborant pentru protecția calității mediului.

Tot pentru buna funcționare a acestui laborator, Asociația EDUPRO a susținut proiectul cu suma de 3000 de euro, bani care au fost folosiți pentru achiziționarea de tehnică de calcul.

andrei1

Invitații la acest eveniment care a marcat finalizarea proiectului, au asistat la o lecție demonstrativă a elevilor de la școala postliceală din cadrul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroani. Cei implicați în acest proiect ținut de asemenea să precizeze că protecția
mediului și studiul calității mediului trebuie să devină un domeniu educațional prioritar, elevii având șansa de a învăța astfel să protejeze mediul înconjurător și să păstreze un mediu curat și sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare.

Reprezentanții Universității Petroșani, ai Apa Serv Valea Jiului, ai CEH și ai INSMEX au asigurat conducerea Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” de întreaga lor disponibilitate pentru crearea unor parteneriate utile, în vederea unei bune desfășurări a activității didactice de la acest profil educațional.

IMG_0011

IMG_0012

[slideshow_deploy id=’27126′]