Sute de persoane la cozile umilinței

150 de persoane la ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani. În fiecare zi de joi, sute de persoane din întreaga Vale a Jiului se calcă în picioare pentru a ajunge la ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani.

Oameni bolnavi, bătrâni sau tineri stau la rând ore în șir pentru a-și rezolva problemele. Conform datelor Direcției Județeană de Statistică Hunedoara, la ghișeul mobil de la Petroșani se prezintă în medie 130-150 de persoane, din care 30% pentru probleme privind categoria de asigurat, 10% se prezintă pentru demersuri în urma pierderii cardului național de sănătate, 50% pentru depuneri de documente (card european, obținere dispozitive medicale și comisii terapeutce) și 10% se prezintă pentru a obține diferite informații. În acest context, deputatul Ilie Toma solicită reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să precizeze în ce măsură biroul de la Petroșani poate fi transformat în punct de lucru permanent.  Ca soluție de compromis, în anul 2013 a fost deschis ghișeul de la Petroșani. Acesta funcționează în fiecare joi de la ora 10:00 la ora 15:00.

“Fără a neglija aspectele de natură socială din Valea Jiului, trebuie să punem în discuție în mod onest și transparent oportunitatea permanentizării activității la acest ghișeu mobil de lucru, pentru a facilita accesul la informații și servicii”, mai arată deputatul hunedorean.

În fiecare zi de joi, sute de persoane iau cu asalt ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani.

[slideshow_deploy id=’20328′]