Pregătesc stocurile de cărbune

Conducerea Complexului Enegetic Hunedoara  a dat dispoziție ca stocurile de cărbune să fie constuituite încă de pe acum. Mihael Melczer susține că este atribuția directorului general să dea o astfel de dispoziție, nefiind necesară o hotărâre de guvern în acest sens.

“Lucrăm la stocul de cărbune. Am dat o dispoziție pentru a constitui, de acum, stocuri de cărbune pentru iarnă. Nu vreau să critic Guvernul trecut, dar acesta a dat o hotărâre pentru constiuirea stocurilor de huilă în noiembrie. E absurd, când noi deja începeam să funcționăm la un regim mai înalt. E un program de constituire a stocurilor pentru iarnă. Iarna ar fi ideal să funcționezi cu toate motoarele, iarna când e prețul mare și vara termocentralele trebuie să își facă întreținerea, trebuie să își facă reviziile, lucruri care nu s-au făcut”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Anul trecut în luna noiembrie, executivul a aprobat proiectul privind constituirea stocurilor de cărbune. CEH avea previzionată o cantitate de peste 160 de mii de tone pentru perioada noimebrie 2016-martie 2017.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)