Ministrul Muncii: Toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declatat joi, după discuțiile cu sindicaliștii din educație pe tema legii salarizării unitare că negocierile se vor prelungi și pe parcursul săptămânii viitoare.  Aceasta a mai spus că toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană.

„Încă nu avem o concluzie pentru că s-a stabilit să se lucreze pe grupuri de lucru și săptămâna viitoare. Probabil că se vor prelungi și săptămâna viitoare discuțiile. Nu este foarte mult de corectat la lege, asupra principiilor generale am convenit aici. Doar sunt discuții pe cine ridicăm mai sus față de ceilalți. De exemplu, în preuniversitar discuția a fost că pedagogul trebuie să fie un pic mai sus față de îngrijitor”, a declarat Vasilescu.

Întrebat dacă a luat în calcul deficitul de personal, ministrul Muncii a răspuns: ”Noi am lucrat pe datele pe care ni le-au dat ministerele, le considerăm pe acelea corecte. Față de ministere am cerut și de la sindicate ca să avem un control încrucișat asupra a ceea ce înseamnă numărul de personal și salariile care sunt la ora actuală în plată, deci nu ar trebui să fie niciun fel de probleme. Nu ar trebui să fie niciun fel de problemă. Toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană. Asta nu ridică probleme pentru că se reduce nivelul de sporuri.  Ne asigurăm astfel că absolut toată lumea va avea o distribuție corectă a sporurilor. Vrem să avem o distribuție corectă, cele 32 de miliarde nu vor merge uniform de la bază către vârf pentru că astfel vom adânci și mai mult diferențele salariale”.

b1.ro

[slideshow_deploy id=’24093′]