S-a instalat seceta în România. HARTA ZONELOR AFECTATE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că mai multe zone din ţară sunt afectate de lipsa umidităţii,astfel că agricultura ar putea avea de suferit în acest an. 

La data de 09 Martie 2017, conținutul de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm în cultura grâului de toamnă, se încadrează în limite scăzute (secetă pedologică moderată-SM) și local deosebit de scăzute (secetă
pedologică puternică-SP), în Banat, Dobrogea, pe suprafețe extinse din Transilvania, Oltenia, Moldova și Crișana, vestul, sudul și izolat în estul Munteniei. Rezerva de umiditate a solului prezintă valori satisfăcătoare (AS) în Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Crișanei și al Transilvaniei, sudul și local în estul Moldovei, izolat în nordul Olteniei, anunţă ANM.

În stratul 0-20 cm (ogor), rezerva de umiditate din sol se situează în limite satisfăcătoare (AS) și apropiate de optim (ApO), în majoritatea zonelor agricole. Deficite de apă în sol (secetă pedologică moderată-SM și
izolat puternică-SP) se înregistrează pe areale agricole extinse din Transilvania și Dobrogea, nord-vestul și vestul Banatului, estul și local în centrul și sudul Olteniei, izolat în estul Munteniei, informează ANM.

romaniatv.net

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »