Explozie a numărului de maşini second-hand înmatriculate în România în prima lună fără taxa auto

Numărul de maşini second hand a explodat în prima lună fără taxa auto. Înmatriculările maşinilor second hand s-a triplat în luna februarie faţă de luna februarie a anului trecut, conform ultimelor data de la Direcţia de Înmatriculări.

Astfel, în luna februarie s-au înmatriculat 68.731 de autoturisme faţă de cele 22.857 de autoturisme second hand înmatriculate în luna februarie a anului trecut.

Faţă de luna ianuarie a acestui an, numărul de autoturisme second hand a crescut aproape de 10 ori. Numărul autoturismelor second hand înmatriculate în prima lună a anului 2017 a fost de 7.708 unităţi.

Maşinile germane au avut cea mai mare căutare: de departe Volkswagen a fost marca de autoturisme cu cel mai mare număr de unităţi înmatriculate, peste 19.000.

S-au înmatriculat peste 8.000 de maşini Opel, aproape 7.000 de autoturisme Ford, aproape 6.000 de BMW-uri şi peste 6.000 de autoturisme Audi.

Începând de la 1 februarie, proprietarii de maşini nu mai sunt nevoiţi să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Sursa: capital.ro

[slideshow_deploy id=’13837′]« (Știre anterioară)