Încep lucrările la construcția canalizării în stațiunea Straja

straja 2Apa Serv Valea Jiului a semnat contractul de lucrări privind construirea colectorului menajer din Stațiunea Straja Lupeni cu firma Hidroconstrucția SA București, care a câștigat licitația organizată pentru execuția acestui obiectiv de investiții.

Potrivit șefului Departamentului Investiții al Apa Serv, Monica Tarcea, la procedura de achiziție au participat 8 societăți comerciale, câștigătoare fiind declarată oferta depusă de Hidroconstrucția București, cu un preț total de execuție al acestei lucrări de 2.089.036,61 lei. De menționat este și faptul că, deși a existat o contestație formulată de asocierea de firme Industrial Construct Gedi SRL, Smart Kreative Designe SRL și Havitas SRL, aceasta a fost respinsă de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Colectorul menajer din stațiunea Straja presupune execuția lucrărilor de racordare a construcțiilor din stațiunea Straja la rețeaua publică de canalizare a Văii Jiului, administrată de Apa Serv. Lucrările cuprind două obiective importante, respectiv construcția conductei de colectare de la stația de sosire a telegondolei și până jos, în parcarea de la stația de plecare a acesteia, pe o  lungime de 2,7 km cu amenajarea de 15 cămine de vizitare, respectiv constucția conductei de colectare din zona stației de plecare a telegondolei și până la colectorul din str. Liliacului nr. 11 din municipiul Lupeni, pe o lungime de 2,13 km cu amenajarea unui număr de 53 de cămine de vizitare precum și racordarea la rețeaua de canalizare a unui număr de 90 de gospodării situate pe traseul colectorului.

Finanțarea acestui obiectiv de investiții este asigurată integral de către Consiliul județean Hunedoara, termenul de execuție al lucrării fiind de 6 luni de la data emiterii ordinului de execuție.

straja 1

”Mă bucur că, în ciuda faptului că a existat și o contestație a procedurii de licitație a acestei lucrări, pentru care CNSC ne-a dat în mod firesc dreptate, am putut semna contractul de lucrări pentru construirea sistemului de canalizare din Straja în timp util, astfel încât odată cu încheierea sezonului turistic de iarnă, să putem da startul sezonului de investiții în Straja. În paralel cu acest proiect de construire a canalului colector menajer din Straja și până la colecorul principal din municipiul Lupeni, din fondurile proprii ale Apa Serv vom realiza și lucrările privind racordarea construcțiilor din stațiunea Straja la sistemul de canalizare. Am convingerea că până la începerea sezonului turistic de iarnă 2017-2018, dacă nu chiar și mai repede, Straja va avea un sistem de canalizare modern, conform standardelor pe care le implică funcționarea unei stațiuni turistice de interes național. Am promis acest lucru și, împreună cu conducerea Consiliului județean Hunedoara și a Primăriei municipiului Lupeni, ne ținem de cuvânt”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.

La rândul său, viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș apreciază că execuția acestui proiect este extrem de importantă pentru dezvoltarea turismului în stațiunea Straja. ”Odată cu finalizarea acestui obiectiv de investiții, răspundem nu doar unei vechi doleanțe ale investitorilor din stațiunea Straja, ci în primul rând răspundem cerințelor dezvoltării unei stațiuni turistice de interes național, asigurând premisele autorizării sanitare a unităților de cazare și condiții civilizate pentru turiștii care vor vizita în anii următori stațiunea. În plus, investiția aduce sporirea gradului de confort și civilizație și pentru cetățenii din cele 90 de gospodării din municipiul Lupeni care se află pe traseul conductei, care vor beneficia de acces la rețeaua de canalizare. Evident, ca administrator al bugetului public al municipiului Lupeni, mă bucur foarte mult că această investiție este susținută financiar de Consiliul județean Hunedoara și Apa Serv Valea Jiului, motiv pentru care le mulțumesc pentru decizia lor de a sprijini municipalittea noastră și prin derularea acestui important proiect de investiții”, a declarat Iacob Mesaroș, viceprimarul municipiului Lupeni.

Ordinul de începere a lucrărilor de execuție a noului sistem de canalizare din Straja urmează a fi dat la finele acestei luni, cel târziu începutul lunii aprilie, urmând ca recepția finală să fie efectuată la finele lunii septembrie, începutul lunii octombrie.