PAZNIC DE VÂNĂTOARE ÎMPUȘCAT DE BRACONIERI ÎN ARAD

Sorin J., paznic de vânătoare în cadrul Ocolului Silvic Gurahonț, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, a fost împușcat joi seara de mai mulți braconieri pe raza satului Iacobini din comuna Brazii, județul Arad.

Paznicul de vânătoare se afla într-o acțiune de depistare a braconierilor din zonă. Braconierii au tras mai multe focuri de armă când Sorin J. se afla în autovehicul și apoi, deliberat, asupra acestuia după ce a părăsit autovehiculul.

Braconierii au folosit muniție de tip ”poșuri”, cartușe interzise a se folosi în vânătoare.

Angajatul Direcției Silvice Arad era singur în momentul în care a fost împușcat și, în lipsa semnalului serviciilor de telefonie mobilă, s-a deplasat pe jos aproximativ un kilometru, până la cel mai apropiat canton silvic, unde a fost apelat serviciul de urgență 112.

Sorin J. a suferit răni grave în zona toracelui și abdomenului, inclusiv la plămâni, fiind nevoie sa fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență Timișoara, unde a fost stabilizat de medici.

Tamaș Valentin, de 37 de ani și Călin Surda, de 21 de ani sunt cei doi tineri braconieri din satele Secaș și Șoimuș care și-au sfârșit lamentabil cariera de „haiduci” trăgând, în mod laș, asupra mașinii în care se afla pădurarul Sorin Jiva, în timpul rondului de serviciu pe raza Ocolului Silvic Gurahonț. Anchetatorii bănuiesc și o a treia persoană implicată în faptă.

Ei vor fi, mai mult ca sigur, arestați de magistrați, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad începând urmărirea penală.

„Parchetul Tribunalului Arad a dispus începerea urmăririi penale, in rem – cu privire la fapte –, în data de 9 martie și succesiv la 10 martie, prin efectuarea urmăririi penale față de suspecții Surda Călin Ștefan și Tamaș Valentin pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, existând suspiciunea rezonabilă că, în cursul serii de 9 martie, au executat focuri de armă asupra victimei J.S., care se deplasa cu autoturismul său în apropierea cantonului silvic Brazi. Persoana vătămată a suferit plăgi împușcate. În acest moment, cercetările continuă pentru stabilirea adevărului în cauză”, este comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Reamintim că numai de la începutul anului, nouă angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au fost agresați, patru din ei necesitând îngrijiri medicale, iar în ultimii nouă ani s-au înregistrat alte 268 de cazuri de agresiuni asupra personalului silvic al Romsilva.

Foto: criticarad.ro

[slideshow_deploy id=’13835′]



(Următoarea știre) »