Cupa Crucea Roșie Petroșani la fotbal de sală și-a desemnat laureații

Trei zile de fotbal s-au derulat cu succes în sala de sport a Colegiului Economic „Hermes” din Petroșani. Ediția a doua a Cupei „Crucea Roșie” Petroșani și-a atins scopul final, motivația fiind promovarea sportului, a mișcării și sănătatea.

La start s-au aliniat 12 echipe de fotbal amatori, organizate pe două grupe prin tragere la sorți. Cele 12 performere au fost: SC Imperial SA, Pompierii Petroșani, Liga Studenților din Universitatea (LSU) Petroșani, Primăria Orașului Petrila, Tineretul Social Democrat (TSD) Petroșani, ECO Petroșani – în Grupa A și Poliția Petroșani, Apa Serv Valea Jiului, La Țugu, Asociația Studenților Basarabeni (ASB) Petroșani, Gulu Gulu Team și Crucea Roșie Petroșani – în Grupa B.

„Suntem la ediția a doua a Cupei „Crucea Roșie” Petroșani. A fost un campionat și anul trecut care s-a desfășurat la fel, pe trei zile. A luat naștere datorită voluntarilor de la Crucea Roșie. Ei doreau un campionat de fotbal, ne-am mobilizat și am organizat unul. Am plecat cu șase echipe, până la final am avut opt, iar acum avem 12 echipe și puteau fi mai multe dar dura prea mult și nu ne puteam încadra în cele trei zile. Scopul acestui eveniment este dorința voluntarilor de a face mișcare și de a avea un corp sănătos”, ne spunea la startul campionatului, Felicia Vitan, director „Crucea Roșie” Petroșani.

După întrecerile pe grupe au rămas în competiție patru echipe pentru semifinalele desfășurate duminică: Primăria Orașului Petrila, TSD Petroșani – Grupa A și Apa Serv Valea Jiului, Crucea Roșie Petroșani – Grupa B.

Cei care au fost prezenți sau cei care au văzut în transmisiunile directe din cele trei zile de competiție, au asistat la un adevărat spectacol sportiv al tuturor celor 12 echipe participante la turneul fotbalistic. „Cireașa de pe tort” venind în ultima zi a competiției, duminică, atunci când în joc au rămas patru dintre cele mai bune echipe participante, așa cum este normal într-o întrecere, să fie învinși și învingători.

Semifinalele au departajat echipele astfel:

– pentru finala mică (locurile 3 și 4): Crucea Roșie Petroșani (locul 4) – TSD Petroșani (locul 3);

– pentru finala mare (locurile 1 și 2): Apa Serv Valea Jiului (locul 1) – Primăria Orașului Petrila (locul 2).

Cea mai disputată partidă din toate cele trei zile de competiție a fost finala mare, având ca protagoniste echipele Apa Serv Valea Jiului și Primăria Orașului Petrila. Luptă strânsă până la finalul timpului regulamentar de joc, final în care partida se termină la egalitate, scor 2 – 2, urmând cele două reprize de prelungiri.

În minutele de prelungiri, echipa Apa Serv Valea Jiului se detașează la două goluri în defavoarea echipei Primăriei Orașului Petrila, fiind desemnată câștigătoarea Cupei „Crucea Roșie” Petroșani, ediția a doua. Cele două echipe au avut susținători de la cel mai înalt rang: Costel Avram (director ApaServ), Daniel Preda (purtător de cuvânt Apa Serv), Vasile Jurca (primar orașul Petrila), Dorin Curtean (viceprimar orașul Petrila – jucător în echipa primăriei), Eugen Duma (președinte CS Inter Petrila) și mulți alții, atmosfera fiind întreținută la maxim de galeriile prezente.

***

„Din culisele unui campionat de fotbal de sală – în organizarea Crucii Roșii Petroșani, în parteneriat cu Primăria Petroșani – a cărui ștachetă a fost ridicată mult de calitatea echipelor participante! A fost cu fotbaliști nelegitimați, secondați de cei legitimați, au fost faze care le-ar invidia și echipe de nivel național, au fost și accidentări, și nervi întinși până în pragul încăierărilor, la propriu, și lupte de orgolii, dar și joc spectaculos, tehnic… Galeriile au fost și nu prea (cea a echipei TSD a lipsit cu desăvârșire), iar cea mai implicată și numeroasă a fost a Apei Serv, chiar cu directorii ei, în frunte cu cel mare – Costel Avram. Primarul Petrilei, Jurca Vasile și-a susținut echipa în finală, iar viceprimarul Dorin Curtean a și jucat pe teren. S-au „înțepat” și galeriile între ele, firește! A fost un weekend maraton cu de toate, un campionat ce poate fi numit exploziv! Au fost și sponsori – nou înființata Asociație Comitetul de Inițiativă, prin Constatin Fulga, Țugulea Antonela, Daniel Benea, Viorel Pascu…”, Ileana Firțulescu, redactor și organizator (public pagina de socializare).

***

„Câștigătorii Cupei „Crucea Roșie Petroșani”, echipa Apa Serv Petroșani care a câștigat finala mare în dauna echipei Primăriei Petrila. Felicitări tuturor echipelor pentru spectacolul fotbalistic prestat, organizatorilor pentru frumosul eveniment realizat și nu în ultimul rând celor mai adevărați suporteri care au condus echipa spre victorie. Forza APA SERV!”, Daniel Preda, Apa Serv Valea Jiului (public pagina de socializare).

***

„Ne-a onorat prezența noastră în această competiție și, ca jucător, mă bucur că am ajuns până în finală și suntem una dintre cele mai bune echipe. În final a învins sportul și mișcarea per ansamblu, acest lucru fiind susținut la nivel local în orașul Petrila, urmând ca pe data de 27 martie să înceapă „Cupa Orașului Petrila” la fotbal pe teren sintetic”, Dorin Curtean, Primăria Orașului Petrila.

Nota autorului: În calitate de reprezentant al presei petrilene, mă declar foarte mulțumit de ceea ce am văzut în maratonul celor trei zile de competiție. Felicitări organizatorilor, sponsorilor și, nu în ultimul rând, tuturor echipelor participante. Dacă îmi este permisă acordarea unui premiu la acest eveniment, aș acorda un „PREMIU DE EXCELENȚĂ”, galeriei Apa Serv Valea Jiului, fără „doar și poate”, fiind cei mai aprigi susținători ai echipei de fotbal campioană la Cupa „Crucea Roșie” Petroșani.

[slideshow_deploy id=’43281′]