Dragnea îi liniștește pe primari

Liviu Dragnea, președintele PSD, le-a spus primarilor din România că legea va fi modificată astfel încât edilii să nu fie traşi la răspundere pentru investiţiile pe care le fac în comunitate. 

„Motivarea deciziei CCR statuează un lucru despre care vorbesc de foarte mulţi ani, stabileşte o delimitare clară între oportunitate şi legalitate, nu e vorba doar de miniştri, ci şi de primari, aleşi locali. De prea multe ori majoritatea instituţiilor publice de control din România, Curtea de Conturi, parchete, alte instituţii au venit să întrebe primarul de ce a făcut drumul ăla, nu celălalt. Cred că această decizie a CCR ar trebui luată în seamă în mod serios. Ce legi vor trebui modificate, vor fi modificate, primarul trebuie să răspundă doar de legalitate, nu poate fi controlat pe oportunitate”, a spus Liviu Dragnea.

președintele Camerei Deputaților a mai subliniat că nu acceptă ca primarii să fie considerați “prezumtivi infractori”.

„Eu nu mai accept ca primarii să fie consideraţi prezumtivi infractori, este doar o chestiune de timp până când sunt prinşi. Eu cred că pimarii sunt oameni corecţi, oameni care au în spate o legitimitate şi trebuie să fie ajutaţi, stimulaţi şi lăsaţi să dezvolte comunităţie lor”, a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’24093′]

 



« (Știre anterioară)