CJ Hunedoara, bilă albă la capitolul transparență

 

Consiliul Județean Hunedoara este bine cotat la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale. Ministerul de resort apreciază faptul că activitatea din instituția județeană este transparentă.

“Toate ședințele Consiliului Județean Hunedoara sunt transmise în direct prin intermediul televiziunii locale. De asemenea, în decursul anului precedent au fost transmise, în medie, 15 min/lună – știri TV și 15 min/lună – știri radio. În perioada evaluată s-au transmis în medie 2 anunțuri de interes public/lună și 2 informări de presă/lună (măsura 1.2.5)”, arată MDRT.

Oficialii Ministerului mai arată că pe site-ul CJ-ului este publicată Lista beneficiarilor de finanțări nerambursabile pentru activități non-profit de interes general acordate în baza Legii nr. 350/2005 și regulamentul de acordare a finanțărilor.

„Consiliul Județean Hunedoara urmărește diversificarea modalităților de preluare a solicitărilor, reclamațiilor, sugestiilor prin crearea unei secțiuni online de preluare a petițiilor, „e-petiții”. Stadiul cererilor depuse de către cetățeni poate fi verificat accesând secțiunea „Stadiu cereri depuse” de pe site-ul CJ”, mai arată MDRT.

Consiliului Județean Hunedoara a alocat pentru pregătirea profesională a angajaților pentru anul 2015, un buget de 50000 lei, astfel că în cursul anului trecut au participat la cursuri de perfecționare un număr de 53 de angajați din aparatul de specialitate. Printre aceștia se numără și consilierul de etică care a participat la cursul „Carieră și etică în funcția publică” organizat de ANFP (măsura 2.1.1).

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)