Ce au cerut cetățenii prezenți la dezbaterea publică a Bugetului local de la Vulcan ?

cetateniivulcan2Întâlnirea organizată pe 14 martie la sediul Primărei municipiului Vulcan, pentru dezbaterea bugetului local al anului 2017 a confirmat, potrivit reprezentaților autorităților locale, constanța cu care grupul de seniori ai Vulcanului își delegă reprezentanții la dialogul cu administrația.

Dincolo de chestiunile care țin de împărțirea banilor publici ai comunității vulcănene, despre care oamenii și exprimă încederea că au fost corect și eficient repartizați, propunerile cele mai importante ale cetățenilor prezenți la dezbaterile de marți, se referă în principal la modificarea hotărârii Consiliului Local pentru cei ce își plimbă câinii prin oraș, în sensul obligării acestora să curețe reziduurile animalelor; aplicarea unor sancțiuni administrative mult mai severe pentru șoferii care parchează mașinile pe spații interzise sau pe zonele verzi; aplicarea unor sancțiuni severe pentru cei ce distrug mobilierul stradal.

”Mă bucur să constat că problemele cu care ne confruntăm în ceea ce privește buna conviețuire în societate, disciplina și respectul față de bunurile publice, subecte despre care eu am tot atras atenția în ultima perioadă, sunt abordate acum cu seriozitate și de către seniorii din comunitatea noastră. Le-am spus și acestora, așa cum o spun tuturor cetățenilor responsabili din municipiul Vulcan: pentru a împiedica și înlătura actele de vandalism, trebuie să acționăm împreună. Noi, administrația locală, nu putem în permanență să reparăm ceea ce alții distrug imediat și nici nu putem pune câte un polițist comunitar să păzească fiecare bancă, fiecare bec și fiecare copac din oraș. Dacă însă mai mulți cetățeni vor adopta o atitudine civică atunci când observă că unii încalcă regulile conviețuirii în comunitate, atunci problemele cred eu că se vor limita”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

cetateniivulcan1

Acesta apreciază că, în perioada următoare, pentru fiecare dintre propunerile lansate de cetățeni în acest sens, vor fi inițiate în cel mai scurt timp proiecte de hotărâre specifice.

În plus, municipalitatea va investi anul acesta într-un sistem modern de supraveghere stradală, astfel încât cei care vor mai avea atitudini reprobabile, care vor comite distrgeri și violențe să fie depistați imediat și sancționat potrivit legii.

vulcan11

[slideshow_deploy id=’36591′]